Autor: Informer.rs

08.06.2023.

17:05

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA ODMAH IZDALA SAOPŠTENJE: Napokon, nakon 20 dana izlazimo na teren!

Napokon je poznata sudbina ABA lige i Košarkaške lige Srbije. Nakon sastanka čelnika dva takmičenja odlučeno je da će se prvo odigrati finalna serija domaće lige u kom će Crvena zvezda braniti titulu protiv FMP-a, a prvi duel na programu je već sutra. 

Drugi meč na progarmu je 11. juna, a eventualna majstorica dan kasnije. Nakon toga, igraće se finale ABA lige u kom crveno-beli igraju protiv Partizana, a prva utakmica zakazana je za 13. jun, domaćin će biti crno-beli.

"Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet finalnu seriju Superlige Srbije protiv ekipe FMP-a , otvaraju 9.juna! Prvi meč finala Superlige Srbije, takmičenja u kome crveno-beli brane titulu igraće se u petak od 18 časova u hali "Aleksandar Nikolić“ a ulaz na ovu utakmicu za sve navijače našeg kluba biće slobodan! Klub i na ovaj način želi da se zahvali svima koji su u prethodnom periodu, završnici Evrolige i utakmicama četvrtfinala i polufinala ABA lige pružali ogromnu podršku našem timu, koji konačno nakon pauze od 20 dana izlazi na teren! Dođite i pozdravite ekipe Crvene zvezde Meridianbet koja će se tokom narednog vikenda boriti za drugi trofej u sezoni, titulu prvaka Srbije", navodi se u saopštenju Crvene zvezde. 

Košarkaši Crvene zvezde već deset dana bez utakmica pošto su počistili Budućnost u polufinalu ABA lige. U KLS-u nisu imali obaveza nakon što je Partizan rešio da se ne takmiči u domaćem takmičenju.