Autor: Informer.rs

17.06.2023.

15:41

Foto: Starsportphoto

Sport

IVANOVIĆEVA PORUKA PRED MOGUĆU ELIMINACIJU! Navijači da budu fer, a mi uz njih i dobru odbranu da budemo kakvi umemo!

Partizan u finalu ABA lige vodi sa 2:0 u finalu protiv Crvene zvezde posle dve utakmice koje je rutinski rešio u svoju korist na domaćem parketu.

Naredni, potencijalno i odlučujući meč, igra se sutra uveče u "Pioniru" (20.30) pred navijačima crveno-belih, koji brane trofej osvojen prošle godine.

- Biće teško, kao i svaka utakmica finalne serije. Partizan igra sa puno samopouzdanja iskoristili su prednost domaćeg terena, imali u pojedinim igračima poput Smailagića i Anđušića  dodatne adute. Mi sa druge strane moramo da damo maksimum u onome što smo igrali najbolje ove sezone, a to su izuzetno jaka odbrana, tečan napad i velika energija. Znam da će nam naši navijači dati veliku podršku u nedeljnoj utakmici, uvek je bilo tako i mnogo znači, samo ih molim da navijaju sportski i korektno, da ne bacaju ništa na teren, da ne vredjaju nikoga, da zaista pokažemo da smo drugačiji i da nam pomognu isključivo navijanjem sa tribina - izjavio je Duško Ivanović.

Informer

Duško Ivanović

Jedan od tragičara u Zvezdinom timu u prošloj utakmici, Stefan Lazarević, istakao je da se nada produžetku finalne serije.

- Treća utakmica u seriji, idemo korak po korak sa željom da pobedimo u trećoj i produžimo seriju. Sada ćemo imati naše navijače kao ogromnu podršku. Ipak, na prvo mestu treba da eliminišemo neke nedostatke iz prve dve utakmice, odigramo još čvršće, agresivnije i dođemo do cilja, a prvi je pobeda u trećoj utakmici. Naši navijači znaju da prepoznaju važan trenutak, ovaj jeste važan, nismo bili u ovoj situaciji da smo krajem juna u ovakvoj seriji, sa ovolikom pauzom, sada i u rezultatskom zaostatku. Znam da će nam dati podršku kakvu nema niko, samo apelujem na njih da bodre nas, da ne bacaju ništa na teren, da ne vredjaju nikoga, već da  fer sportski i korektno usmere svu pažnju ka nama. Borićemo se, da bi došli do cilja moramo da idemo utakmicu po utakmicu - rekao je Lazarević.

Uoči trećeg meča finala ABA lige između Crvene zvezde i Partizana favorit je tim sa Malog Kalemegdana. Kvota na trijumf crveno-belih je 1,55, dok je na pobedu tima iz Humske kvota 2,50.

Potencijalna četvrta utakmica igrala bi se 20. juna u "Pioniru", a eventualna majstorica 22. juna u "Areni" jer Partizan ima prednost domaćeg terena.