Autor: Informer.rs

17.06.2023.

18:22

Foto: Starsportphoto

Sport

EVO NA ČEMU IVANOVIĆ BAZIRA OPTIMIZAM! Trener Zvezde je u karijeri već pravio preokret od 0:2 na 3:2!

Crno-beli su maksimalno iskoristili domaći teren, ostvarili dva trijumfa u Beogradskoj areni, pa sada sledi okršaj pred Zvezdinim navijačima. To bi izabranicima Duška Ivanovića trebao da bude dodatni vetar u leđa, bez obzira što su ove sezone jedan derbi, i to onaj evroligaški, izgubili na svom parketu od večitog rivala.

Iz kluba sa Malog Kalemegdana obećavaju da neće lako odustati od borbe za odbranu titule prvaka regionalnog takmičenja. Upravo je šef stručnog štaba taj koji najviše širi optimizam, s obzirom da je i posle prvog i drugog poraza od Partizana jasno poručio da veruje u preokret.

- Oni vode sa 2:0, ali igra se do tri pobede. Sada se selimo na naš teren i ništa to nama ne menja. Ni naš osećaj da možemo da slavimo, ni naše ambicije da možemo da osvojimo ABA ligu - naglasio je Ivanović.

Informer

 

Mnogi se pitaju zbog čega je crnogorski stručnjak toliko samouveren, a odgovor je - zato što je sličan podvig već jednom napravio u trenerskoj karijeri. 

To se dogodilo u sezoni 2016/17. kada je strateg iz Bijelog Polja sedeo na klupi Himkija. Ruski tim je igrao polufinale VTB lige protiv Zenita i prve dve utakmice je izgubio. Međutim, kada su svi mislili da je gotovo, usledio je preokret, klub iz Moskve je ostvario tri trijumfa zaredom, plasirao se u finale i tako obezbedio plasman u Evroligu. 

- Biće teško, kao i svaka utakmica finalne serije. Partizan igra sa puno samopouzdanja, a mi moramo da damo maksimum u onome što nam je bilo najbolje ove sezone, a to su jaka odbrana, tečan napad i velika energija - rekao je Ivanović pred treći okršaj.

S druge strane, Željko Obradović i crno-beli su nedavno imali neprijatno iskustvo kada su vodili sa 2:0 u seriji, ali u Evroligi. Crno-beli su u četvrtfinalu plej-ofa, posle niza nesrećnih događaja koji su obeležili te duele, ispustili veliku prednosti protiv Reala. Madriđani su okrenuli na 3:2 i na kraju otišli na fajnal-for, a potom i osvojili titulu prvaka Evrope.

Informer

 

Kada je reč o kladionicama, one ne veruju da će "parni valjak" već sutra uveče postati novi prvaci ABA lige posle tačno deset godina posta. Veće šanse za trijumf daju se Crvenoj zvezdi (kvota 1,39), dok je na crno-bele kvota čak 3,31. Razlog za ovakvo predviđanje treba tražiti i u tome što su crveno-beli protiv večitog rivala slavili na 18 od poslednjih 20 okršaja pred svojim navijačima.