Autor: Informer.rs

20.06.2023.

12:39

Foto: Tanjug/AP

Sport

BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU! Zvezda poslala Mirotiću milionsku ponudu!

Nikola Mirotić će ovog leta napustiti Barselonu. Pominjao se kao pojačanje Olimpije iz Milana, međutim, Crvena zvezda je takođe zainteresovana i već je navodno kontaktirala ovog košarkaša.

Pomenuti ugovor od 2,7 miliona evra bio bi najveći u istoriji srpske košarke, a ukoliko je informacija grčkog novinara tačna. Nema sumnje da su navijači Zvezde u transu. Mirotić je ljubimac "delija", odlikovan je i nagradom "Zvezdaš godine".

Mirotić se tokom košarkaške karijere pokazao da je veliki čovek, svojim gestovima i humanitarnim delima je pomogao mnogim Srbima, ali i svima onima kojima je bila potrebna pomoć. Takvi akti su doprineli da ga cela hala "Aleksandar Nikolić" iz godine u godinu uvek dočeka s aplauzima.

Inače, Barselona je rešila da tokom naredne sezone smanji budžet, pa će srezati plate svim košarkašima, što se nije dopalo Mirotiću, koji će na kraju sezone napustiti redove Kartalonaca, iako ima ugovor do leta 2025. godine. On u Barsi zarađuje pet miliona evra po sezoni, pa je među najplaćenijim igračima Evrolige. Videćemo da li je pobuda Zvezde dovoljno izdašna za njega.

Mirotić je u Barselonu došao u leto 2019. godine, a u karijeri je još igrao za Real Madrid, Nju Orleans i Milvoki. Nekadašnji NBA igrač oprostio se od navijača. 

- Zahvalan sam im. Za mene su bili i biće veoma važni. Uvek su me pratili, uvek su bili tu za mene i za tim. Sad to još više cenim. Znaju da je moja posvećenost njima i klubu potpuna. Biću profesionalan i daću sve od sebe - rekao je Mirotić.