Autor: Informer.rs

24.06.2023.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

POČELA LICITACIJA NA MALOM KALEMEGDANU! Evo ko su potencijalna pojačanja Crvene zvezde ovog leta!

Poraz košarkaša Crvene zvezde od Partizana u finalu AdmiralBet ABA lige i ostanak bez titule istog momenta upalio je alarm na Malom Kalemegdanu! Jasno je kao dan da crveno-bele čeka ozbiljna rekonstrukcija tima tokom letnje pauze, a već je poznato i ko će napustiti klub.

Iskusni plejmejker Stefan Marković završio je igračku karijeru, Ognjen Dobrić se dogovorio sa Virtusom, Luka Vildoza ide u Panatinaikos, Filip Petrušev će se okušati u Filadelfiji, dok će se Fakundo Kampaco vratiti u Real Madrid... Međutim, navijače mnogo više zanima ko će pojačati ekipu, a lista potencijalnih novajlija i meta sve je duža. 

Informer

 

Krenimo od povratnika. Dobro poznato lice bodrilo je Zvezdu tokom finalne serije protiv večitog rivala, a posle samo godinu dana provedenih u moskovskom CSKA mogao bi ponovo da obuče crveno-beli dres. Reč je naravno o krilu Dejanu Davidovcu (28), a ovu informaciju prvi je objavio grčki portal "Totalbasket", odnosno Hristas Harpidis.

Isti novinar je pre samo nekoliko dana otkrio i da je Miloš Teodosić (35) na pragu kluba za koji navija od malih nogu. Bivši kapiten srpske reprezentacije sinoć je odigrao poslednji meč u dresu Virtusa, ali nije uspeo sa timom iz Bolonje da osvoji titulu prvaka Italije, pošto je u "majstorici" odigranoj u Milanu slavio Armani (67:55). Njemu je sada istekao ugovor, pa se na Malom Kalemegdanu nadaju da konačno mogu da angažuju iskusnog plejmejkera.

Informer

 

Prošle sezone je i Akile Polonara (31) bio na pragu srpskog šampiona, ali je taj posao propao usled zabrane registracije novih igrača, koju su Beograđani dobili zbog Kampaca.

Italijanski reprezentativac je zato u januaru iz Efesa prešao u Žalgiris, ali nije krio žal što mu je posao sa Zvezdom propao, pre svega, zbog trenera Duška Ivanovića, sa kojim je imao sjajnu saradnju u Baskoniji. Ipak, prošle nedelje je krilni centar završio saradnju sa Litvancima, slobodan je igrač i nema nikakve prepreke da se uskoro preseli u našu prestonicu.

Dva nova imena na spisku potencijalnih pojačanja crveno-belih su Paris Li (28) i Kasijus Vinston (25). Prvi je bio minule sezone organizator igre Panatinaikosa, poseduje američko i kamerunsko državljanstvo i u Evroligi je imao prosek od 11,2 poena i 3,8 asistencija po meču. Pored Zvezde, interesovanje za njega navodno je pokazao i Hapoel Jerusalim.

Drugi momak je član minhenskog Bajerna, može da pokrije pozicije pleja i beka, a u karijeri je upisao i nekoliko nastupa u NBA ligi braneći boje Vašingtona. U dresu nemačkog kluba Vinston je prosečno beležio 11 poena, dva skoka i 3,4 asistencije po utakmici.