Autor: Informer.rs

27.06.2023.

20:10

Foto: Starsportphoto

Sport

DRAGOVIĆ OSTAJE? CRVENO-BELI KUPILI "MIR" SA KOMANDANTOM ODBRANE: Ponosan sam što sam KAPITEN ZVEZDE!

Pre dve godine Aleksandar Dragović ispunio je svoju dugogodišnju želju kada je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Austrijski defanzivac postao je stub odbrane velikana iz Ljutice Bogdana, a od juče je i novi kapiten crveno-belih. 

Dragović je sa trakom oko ruke predvodio Zvezdu na prvoj prijateljskoj utakmici u novoj sezoni protiv selekcije Užica. Crveno-beli su slavili sa 3:1, a utiske nakon što je promovisan u novog kapitena izneo je upravo Austrijanac srpskih korena. 

- Izuzetno sam ponosan što sam Zvezdin kapiten. Velika imena, ne samo srpskog, već i svetskog fudbala su nosila kapitensku traku u Zvezdi. Čast mi je što mogu da ih nasledim. Ovo mi je samo još jedan motiv da na svakom meču dajem maksimum. Nikada se nisam štedeo, a sada imam još veći motiv da nastavim tako. Hvala svima u klubu što su mi ukazali ovo poverenje, ali i navijačima što veruju u mene - rekao je Dragović za kupski sajt Crvene zvezde. 

Informer

Poslednjih meseci bilo je mnogo priča o njegovom odlasku sa Marakane, ali je utisak da je ta saga sada i završena. Dragović je zimus insistirao da ode put Sampdorije, Zvezda to nije dozvolila što se ispostavila kao dobra odluka za obe strane. 

Imao je Dragović želju da napusti Marakanu i ovog leta, ali su crveno-beli bili jasni u nameri da ga zadrže budući da će njegov kvalitet i iskustvo biti od ogromne koristi za narednu sezonu, posebno u Ligi šampiona.