Autor: Informer.rs

29.06.2023.

12:53

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvanično! Zvezda dobila pozivnicu Evrolige, Srbija sa dva predstavnika u eliti!

Odluka je potvrđena u četvrtak, na sastanku deoničara takmičenja dodeljena je specijalna pozivnica srpskom klubu. Aktuelni šampiona ABA lige Partizan je već obezbedio učešće, pa će naredne sezone Srbija imati dva predstavnika.

Što se ostalih učesnika tiče, nije bilo promena.  Gran Kanarija je kao osvajač Evrokupa imala mogućnost da na godinu dana potisne Valensiju u drugo po snazi kontinentalno takmičenja, ali je odustala zbog finansijske situacije. Pojavile su se informacije da je i Turk Telekom želi mesto u eliti, što je značilo da će turski tim da bude glavni konkurent crveno-belima. Ipak, srpski tim je dobio prednost i dobiće "specijalnu pozivnicu" za takmičenje.

Informer

Takjo će u narednoj sezioni u eltinom takmičenju igrati: Crvena zvezda, Partizan, Real Marid, Valensija, Virtus, Žalgiris, Alba, Efes, Monako, Baskonija, Armani, Bajern, Barselona, Fenerbahče, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos.

Što se tiče Zvezde, Luka Vildoza je napustio klub, potpisao je za Panatinaikos, Džon Holand se oprostio od crveno-belih, Hasan Martin ide u Japan, Fakundo Kampaco je blizu Reala, dok je   Ognjen Dobrić je nadomak Virtusa. Partizan je odradio važan deo posla, ostaje u klubu Kevin Panter, dok je Matijas Lesor prešao u Panatinaikos, a nadomak povratka u Atinu je Papapetru.