29.06.2023.

13:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Glazer: Nema protekcije kod Bahara, dokazaću da sam za Ligu šampiona

Već nekoliko dana Glazer je na pripremama sa crveno-belima na Zlatiboru i već je naučio kako stvari funkcionišu. Ističe da se na treninzima priča isključivo engleski i da on kao Izraelac nema privilegije. Štaviše, moraće više da radi da bi dokazao da se nije tu šanao, jer je Barakov zemljak.

- Na treningu se priča samo engleski. Nema hebrejskog. A nema ni razloga. To što sam Izraelac ne donosi mi nikakvu dobit u smislu da sam privilegovan u odnosu na ostale igrače u smislu da mogu manje da radim-. Naprotiv, moram još više da se trudim da dokažem da sam doveden zbog fudbalskih kvaliteta i da je to bio ispravan izbor. Zvezdin tim je dobar, jaka je konkurencija i to što sam plaćen milion evra i što sam Izraelac ne znači da mi je zagarantovano mesto na golu - kaže Glazer za "Sport 5".

On je otkrio da ga je Barak zvao praktično čim je dogovorio posao, tako da se Glazer neko vreme pripremao za ekipodu u Beogradu.

- Nakon što je dogovoren Barakov posao sa Crvenom zvezdom, pitao me je da li bih voleo da mu se pridružim. Nisam dugo razmišljao, odmah sam rekao "da". Igranje u Ligi šampiona na krcatom stadionu i pred publikom koja je jedna od najboljih u Evropi, svakako je iskorak u mojoj karijeri. Imao sam uspona i padova, a neuspesi su mi pomogli da postanem bolji čovek i bolji sportista. Osećam se dobro i fizički i psihički i dokazaću da sam vredan Lige šampiona - ističe golman.

Informer

 

U vreme pregovora, bio je sa reprezentacijom, tako da je u njegovo ime pregovarala porodica. Važno je bilo ubediti predsednicu kluba, inače uspešnu biznismenku, Alonu Balkat, da ga pusti da ide.

- U periodu kad se pregovaralo, bio sam sa reprezentacijom i pregovore su vodili moji roditelji i stric Dahan. Alona Barkat je takođe imala razumevanja, znala je da je taj potez dobar za obe strane. Zahvalan sam joj što me je pustila da idem, jer mi je san da igram u Ligi šampiona - prisetio se Glazer.

Svestan je da dolazi na poziciju na kojoj je šest godina bio kapiten Milan Borjan. Kanađanin je sa Zvezdom osvajao titulu svake godine i igrao neko od evropskih takmičenja. Glazer nema nameru da se poredi sa njim.

- Borjan je bio u Crvenoj zvezdi šest godina. Osvojio je sve moguće titule u domaćem prvenstvu i legenda je kluba. Nemam nameru da se poredim sa njim, već da budem Omri Glazer. Stalo mi je da budem najbolja verzija sebe i dokažem da sam dobar golman. Sigurno će biti poređenja, ali ako budem radio svoj posao kako treba, onda će i javnost u Srbiji to primetiti. Ne gledam da oduzmem Borjanu ono što je uradio, on će uvek biti legenda kluba. Želim da pomognem klubu da ostvari nove ciljeve - ističe Zvezdin golman.

Novi golman Crvene zvezde uspeo je za sada da nauči tri reči, ali ističe da će po povratku iz Rusije sa drugog dela priprema da se posveti učenju srpskog jezika.

Naučio sam hvala, zdravo i doviđenja. To je to za sada. Pa kad se vratim sa priprema iz Rusije, posvetiću se učenju jezika. Jezik je vrlo važan i na terenu i van terena, pomoći će mi u privikavanju, tako da ću ga naučiti - objasnio je Glazer.

Zvezda je za Barakovu želju morala da plati obeštećenje 1,2 miliona evra. Glazer ističe da je znao da će doći vreme kada će vredeti toliko.

- Dokazao sam se poslednje dve godine u Ber Ševi i u reprezentaciji i zaslućujem sve što mi se dešava. U fudbalu nikad ne smete da uđete u zonu konfora. Da ste mi pre nekoliko godina rekli da ću vredeti milion evra, možda bih rekao da je daleko. Ali duboko u sebi verovao sam da vredim. Nikada nisam izgubio veru u sebe. I kad mi je bilo teško, ostajao sam poslednji na treningu i radio individualno sa ličnim trenerima. Znao sam da će doći vreme kada će moj rad doći na naplatu. Tek sam na početku evropske karijere i znam da mogu još mnogo - zaključio je Glazer.