06.07.2023.

10:32

Foto: BETAPHOTO/public

Sport

Ado i Bukari postaju Srbi

Crvena zvezda ove sezone pravi možda i najbolji tim u novijoj istoriji kluba. Prelazni rok je odrađen, a tek je početak jula, čeka se samo da se i formalno završi transfer napadača Emanuela Late Lata i to će biti to. Od septembra ekipa će igrati kvalifikacije Ligu šampiona i rukovodstvo je želelo da napravi tim koji će biti konkurentan, a ne samo puki učesnik.

Informer

 

Da bi se takav tim napravio, nije bilo realno osloniti se samo na domaće igrače, pa tako okosnicu ekipe u dobroj meri čine stranci. Problem je što što je u domaćem prvenstvu broj stranaca ograničen na četiri i deluje da se to neće skorije menjati. Otuda potreba klubova da strancima vade srpsko državljanstvo, kako bi mogli više od četvorice da koriste istovremeno u Superligi. 

Informer

 

Prema saznanjima Informera, u procesu za dobijanje državljanstva su Edmund Ado (23) i Osman Bukari (24). Defanzivni vezista je ovog leta stigao iz Spartaka i ima ugovor četiri godine. Bukari je tu već godinu dana, ima ugovor još tri godine i ozbiljno se računa na njega. Kako je objasnio naš izvor, proces je u toku.

- Za Ada je proces odavno u toku, dok je za Bukarija tek počeo. Očekivanja su da obojica igrača u dogledno vreme dobiju srpske pasoše - objasnio je naš izvor. 

Informer

 

U Zvezdi trenutno od stranaca nastupaju: golman Omri Glazer, desni bek Aleks Vigo, levi bek Irakli Azarov, vezisti Kings Kangva, Jegor Prucev, Gelor Kanga, Edmund Ado, krilni napadač Osman Bukari i napadači Piter Olajinka, Žan Filip Kraso i Emanuel Late Lat.

Srpske pasoše već su dobili Prucev i Kanga, tako da oni i9maju pravo da igraju Superligu, a da ne zauzimaju mesto stranca. Kad pasoše dobiju Ado i Bukari, nema dileme da će treneru Baraku Baharu biti olakšan posao pri izboru tima.