Autor: Informer.rs

14.07.2023.

11:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Nikada neću zaboraviti nastupe za Crvenu zvezdu, Kampaco se oprostio od "delija"!

Ono od čega su strepili svi simpatizeri Crvene zvezde - desilo se! Fakundo Kampaco je napustio mali Kalemegdan i karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u Real Madridu iz kojeg je i započeo NBA avanturu posle koje je stigao u Beograd.

Imao je omaleni Argentinac opciju u ugovoru da produži saradnju sa crveno-belima na još jednu sezonu, ali se odlučio na povratak u špansku prestonicu. Kampaco se preko svog Instagram naloga oprostio od "delija" i izrazio zahvalnost na gostoprimstvu u Beogradu.

"Nikada neću zaboraviti neverovatan osećaj igranja pred toliko strasnih ljudi koji navijaju za vas. Hvala Crvenoj zvezdi za ove mesece provedene zajedno. Hvala upravi, svim članovima trenerskog osoblja, mojim saigračima i sjajnim navijačima. Odlazim prepun ljubavi.", napisao je Kampaco.

Informer

Pamtiće Beograd po dobrom - Fakundo Kampaco

Argentinski reprezentativac je, kao najveće pojačanje crveno-belih, stigao u Beograd u decembru prošle godine, ali je zbog zabrane igranja izrečene od strane Evrolige, za Crvenu zvezdu debitovao tek u martu.

Promene u igri ekipe Duška Ivanovića bile su odmah vidljive i konstanto se ponavlja pitanje "šta bi bilo da je Kampaco igrao od početka?". 

Podsećamo, Crvena zvezda je sezonu u Evroligi završila sa rezultatom od 17 pobeda i isto toliko poraza, ali to nije bilo dovoljno da bi se obezbedio plasman u plej-of fazu u kojoj nastupaju prvih osam ekipa. 

Informer

Fakundo Kampaco u dresu Denver Nagetsa sa Nikolom Jokićem

Nije bila dovoljna pomoć nekadašnjeg košarkaša Dalas Maveriksa i Denver Nagetsa iz NBA lige u finalu Admiral bet Aba lige u kojoj su crveno-beli poraženi od Partizana 3:2 u seriji i tako nisu uspeli da odbrane trofej šampiona Jadrana.

Na malom Kalemegdanu je "rekonstrukcija" u punom jeku i pored već ozvaničenih Miloša Teodosića, Marka Simonovića i Adama Hange, navijači nestrpljivo očekuju odluku Nikole Mirotića za koga strani mediji smatraju da je najbliži selidbi u Beograd.