Autor: Informer.rs

16.07.2023.

10:36

Foto: EPA Images

Sport

Nova detonacija na Kališu! Amerikanac stigao u Zvezdu!

Isti igrač je i prošlog leta bio nadomak dolaska u Zvezdu, ali ga je sprečila povreda kolena da obuče crveno-beli dres.  Ovog leta je konačno došlo do saradnje. 

On je prošle sezone je imao 15 u proseku u Evroligi na 12 odigranih utakmica, ali i 3.9 asistencija po meču

Amerikanac je osmo pojačanje crveno-belih ovog leta. Crvena zvezda je već angažovala Miloša Teodosića, sa kojim će se Nejpir rotirati na poziciji organizatora igre. Pored njih dvojice na Mali Kalemgdan su nedavno stigli Dejan Davidovac, Marko Simonović, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj i Rokas Giedraitis.

Nejpir ima veliko iskustvo u NBA ligi, igrao je za Majami Hit, potom Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu, Vašington. U najjačoj ligi sveta ima karijerni prosek od 7,1 poena, 2,5 asistencija i 1,9 skokova. Potom je stigao Evropu gde je nastupao za Zenit, Olimpiju iz Milana i sada Crvenu zvezdu.

Podsećamo da je Nejpir stigao u Olimpiju kada se klub mučio sa brojnim povredama, pa je predvodio tim koji nije uspeo da se domogne osam najboljih u Evroligi, ali jeste da osvoji titulu italijanskog šampiona. Srušili su Virtus Miloša Teodosića, koji će mu sada biti saigrač u Zvezdi.