Autor: Informer.rs

17.07.2023.

22:54

Foto: Starsportphoto

Sport

Preokret! Eraković ide u Rusiju, ali ne u Spartak!

Zvezda je pre nekoliko dana prihvatila ponudu Spartaka od sedam miliona evra i deset odsto od naredne prodaje i čekalo se samo da Eraković utanači sopstvene uslove kako bi se posao i definitivno realizovao.

Međutim, kako tvrde ruski mediji, u čitavu priču uključio se Zenit, koji Erakovića prati već duže vreme. Navodno, klub iz Sankt Peterburga iskorisio je pravo preče kupovine, koju ima na osnovu dobrih odnosa sa Crvenom zvezdom i zbog zajedničkog sponzora "Gazproma". Ovaj klub uputio je Zvezdi identičnu ponudu i kako stvari stoje, sada je ravnopravan takmac, ako ne i favorit u trci za potpis sjajnog defanzivca.

Informer

I tu nije kraj. Naime, prema tvrdnjama Rusa, Zenit je spreman da Erakovića ostavi šest meseci u Crvenoj zvezdi, što znači da bi mladi štoper sa crveno-belima odigrao grupnu fazu Lige šampiona. Ostaje da se vidi u narednim danima kakva je odluka popularnog Čupe, odnosno, da li će izabrati ponudu Zenita ili Spartaka. Sa druge strane, Zvezda već ima spremnu zamenu, a to bi trebalo da bude iskusni odbrambeni igrač Miloš Degenek.