Autor: Informer.rs

18.07.2023.

19:30

Foto: AP/Photo

Sport

Na Dončićevu preporuku dolazi u Zvezdu? Crveno-beli naciljali NBA pojačanje!

Nilikina je u NBA ligu stigao 2017. godine kao igrač sa reputacijom odličnog defanzivca, a birali su ga, kao osmog pika, Njujork Niksi 

Informer

Frenk Ntilikina u dresu Njujork Niksa

Proteklu sezonu proveo je zajedno sa nesrkivenim simpatizerom Crvene zvezde, Lukom Dončićem u Dalas Maveriskima, ali se nije naročito naigrao. Provodio je prosečno 12 minuta na parketu i nastupio u 47 mečeva.

Prema pisanju dobro obaveštenih grčkih novinara, Francuz ne želi da "presedi" još jednu godinu u NBA i radije bi zaigrao u Evroligi sa nešto većom ulogom. Kako se sada piše, ta opcija je Crvena zvezda.

Kako se navodi, crveno-beli za sada samo "prate" situaciju oko Nilikine, ali su izrazili najveće interesovanje za njegovim debitanskim angažmanom u Evropi.

Crvena zvezda je ovog prelaznog roka dovela nekoliko plejmejkera, ali postoji verovatnoća da bi Nilikina imao ulogu "dvojke", iliti, bek-šutera.

Plejmejker Dalasa nikada nije imao naročit napadački repertorao i upravo ga manjak istog košta veće minutaže. Defanzivno predstavlja takozvanog "univerzalca", to jest, igrača koji može da pokriva sve spoljne pozicije jako dobro.

Najbolju sezonu imao je u dresu Njujorka 2020, kada je prosečno postizao šesto poena, dva skoka i tri asistencije.