22.07.2023.

21:49

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Zvezda smrvila TSC kao uvertiru za Fiorentinu

Golove za tim Baraka Bahara dali su Mirko Ivanić u 8. minutu, Piter Olanjinka u 26. i Žan Filip Kraso u 59. minutu. Ono što su crveno-beli pokazali odaje utisak i da su dovedena pojačanja koja zaista prave razliku, ali i da je na pripremama urađen dobar posao. 

Uspeo je Bahar tokom meča da promeni maltene ceo tim, a ko je god dobio šansu, dobro se pokazao. Sjajno su već početkom utakmice kombinovali Osman Bukari i Ivanić, kada je crnogorski reprezentativac pogodio za rano vođstvo. Već tada je bilo jasno u koejm pravcu će utakmica da ode. Trener nije nijednog trenutka odustajao od svojih principa -. podrazumevalo se da domaćin sve vreme napada.

Informer

 

U 26. minutu Olanjinka je duplirao prednost. I mada utakmica nije imala rezultatski značaj, ljubiteljima kluba sa "Marakane" drago je bilo da vide kako izgleda tim koji će za malo jače od mesec dana igrati grupnu fazu Lige šampiona. Mogu da budu mirne pristalice crveno-belih, jer je mrežu gostujućeg tima zatreslo još jedno pojačanje - Kraso. Do kraja je bilo pitanje kolo golova će TSC primiti.

Jedini opor utisak ostavila je činjenica da se igralo pred praznim tribinama. Međutim, već u sredu od 20.00 časova, crveno-beli će odmeriti snage sa Fiorentinom u prijateljskom meču. Očekuje se da "Marakana" tada bude puna, jer navijači jedva čekaju da vide Baharovu Zvezdu. I sam trener rekao je da mnogo očekuje od tog meča. 

Informer

 

- Imali smo neke stvari da unapredimo, ali dobro je bilo večeras. Verujem da ćemo u sredu biti još bolji. Teško je igrati pred prazni tribinama, tako da će utakmica sa Fiorentinom biti drugačija. Biće to prilika za navijače da se raduju - poručio je Bahar.

Za TSC je ovo bila generalna proba. Trener Žarko Lazetić poručio je da je Zvezda bila najbolji test koji je mogao da ima kako pred početak prvenstva, tako i pred kvalifikacije za elitno takmičenje.

- Video sam mnogo i dobrih i loših stvari. Ovo je najbolja moguća provera za sve što nas čeka. Zvezda kažnjava sve greške. Iako je prijateljska utakmica, rezultat je važan. Ovo će samo da nas motiviše da budemo još bolji. Protiv bilo koga da budemo igrali, nećemo odustajati. Znam da nemamo velike šanse u Ligi šampiona, ali borićemo se - zaključio je Lazetić.