Autor: Informer.rs

07.08.2023.

07:58

Foto: fkcrvenazvezda.rs

Sport

Odlazi ljubimac "delija", da li je i njega Barak precrtao?

Novi trener šamiona Srbije Barak Bahar napravio je radikalne promene u timu, to se odmah isplatilo, jer su crveno-beli furiozno otvorili sezonu. Bilo je gunđanja jer se zahvalio kapitenu Milanu Borjanu, pa Marku Gobeljiću, a u timu nema ni Gelora Kange, koji je tokom prethodnih sezona bio često ključni vezista crveno-belih.

Posle trijumfa protiv Napretka (4:0), o njemu je govorio trener Barak Bahar. Konkretno pitanje posle pobede glasilo je: da li će i kada Kanga opet na teren?

- Kada budem mislio da će biti potrebno da igra, on će igrati, što važi i za druge igrače - bio je jasan Zvezdin trener.

Kanga ove sezone još nije odigrao meč za  crveno-bele, a za Zvezdu je u dva mandata (2016-18, pa od 2020) ukupno odigrao čak 187 utakmica, dao 40 golova, a imao je i 57 asistencija. 

Ovog leta je u toku priprema morao kući u Gabon zbog smrtnog slučaja u porodici, a potom je i posle povratka ostao po strani kada je Barak birao "startnih 11".  Ne deluje da će se to skoro promeniti, pa je moguće da Kanga ipak napustili crveno-bele do kraja prelaznog roka.

Informer

Zvezdan Terzić je nedavno pričao o promenama u timu Crvene zvezde ovog leta, pre svega u igračkom kadru, potvrdio je tada da Kanga ostaje u klubu, ali ne i da ćemo ga viđati na terenu.

- Kanga i Katai ostaju. Bahar jako ceni Kataija. Primarna formacija mu je 3-5-2 i on vidi Kataija kao jednog od te dvojice. Mnogo mečeva imamo, veliki roster je potreban i Katai će imati ozbiljnu ulogu u Baharovom timu - rekao je pre nekoliko nedelja Zvezdan Terzić.