Autor: Informer.rs

07.08.2023.

12:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Molina se setio porušenog Begrada, "delija" i kako je Nejmara učio da izvodi slobodnjake

U Zvezdu je stigao iz paragvajske Olimpije, za beogradski klub odigrao je 19 utakmica i postigao tri pogotka. Nosio je crveno-beli dres samo šest meseci, a seća se porušenog Beograda posle NATO bombarovanja, ali i igranja u Evropi protiv Bajerna iz Minhena.

- Posle sjajnih igara u Olimpiji kupila me je Zvezda. Ostao sam u klubu šest meseci. Bilo je teško, jer mi je to bilo prvo iskustvo u Evropi. Ljudi su u Beogradu bili utučeni zbog rata koji su preživeli. Grad ja teško pogođen. Posle bombardovanja neke zgrade nisu popravljene, ostala je pustoš. Ali, strasno vole fudbal, za kojim luduju. Fudbalaska atmosfera je slična kao u Argentini, veliki je pritisak. Zvezda je najveći klub u Srbiji, čiji je najveći rival Partizan - ispričao je Molina, koji je karijeru završio sa 38 godina.  

Zvezda se borila te sezne za Ligu šampiona, ali je Rendžers bio nepremostiva prepreka.

- Igrali smo kvalifikacije za Ligu šampiona, ali smo poraženi od Rendžersa. Otišli smo u Kup UEFA i igrali sa Bajernom, Boltonom, Arisom i Bragom. Za mene je to bilo sjajno iskustvo, zaslužio sam poštovanje navijača. 

Informer

Direktno iz Zvezde otišao je u Santos, gde je bio mentor Nejmaru, naučio ga je kako da šutira slobodne udarce. 

- Gledao sam ga kako se razvija u manjim kategorijama. Kada je imao samo 15 godina videlo se da je drugačiji od ostalih igrača. Gledao sam ga kako debitije, delili smo svlačionicu. Uvek pokušavate da izvučete najboje iz saigrača. Nejmar me je gledao kako izbodim slobodne udarce pa smo pravili planove kako da prevarimo golmane. 

Posle Santosa sedam godina je proveo u Južnoj Koreji, u Seongnamu i Seulu, od 2009. do 2016. godine, potom je odigrao još jednu sezonu za Independijente i završio karijeru.

- Povukao sam se sa 38 godina. Igrao sam 2016. Kopa Libertadores i tada sam počeo da primećujem promene na telu. Oporavak više nije bio isti, nisam bio brz kao ranije, iako sam se psihički dobro osećao. Gledao sam kako me momci sa 18 godina u svemu nadmašuju. To je uticalo da se povučem. 

Informer

Dok  je igrao za Seul umalo je umro na fudbalskom terenu! Tokom meča sa Busanom posle jednog ubačaja sa desne strane čekao je loptu, ali je golman rivala reagovao neodgovorno i umesto lopte "odneo" glavu tada 33-godišnjeg Kolumbijca.

Molina je od siline udarca pao na travu i ležao potpuno nepomično, nakon čega je usledila hitna intervencija igrača oba tima, a potom i lekara Seula i Busana. Svi su mu pritekli u pomoć i na sreću Kolumbijac se oporavio.