Autor: Informer.rs

08.08.2023.

13:58

Foto: Starsportphoto

Sport

Šokantna odluka Zvezde! Neće učestvovati u OVOM takmičenju!

Osam najbolje plasiranih timova u regionu je trebalo da se nadmeće za trofej, ali to se neće desiti jer su crveno-beli odbili da igraju, pa će se umesto njih turniru priključiti Igokea!

Zvanični sajt ABA lige je objavio ovu informaciju, a poznato je da je na jednom od poslednjih sastanaka određen broj klubova, među kojima je i Partizan, tražio je izbacivanje Crvene zvezde iz ABA lige pred početak nove sezone!

Informer

Iako se to nije desilo, Zvezda je sada samostalno odlučila da se povuče sa turnira koji će se između 18. i 20. septembra igrati u prestonici Crbe Gore. Biće to odlične pripreme za klubove iz regiona, koji će imati po tri kvalitetne provere u Podgorici. Ovo je saopštenje sa sajta ABA lige:

"U skladu sa postignutim rezultatima u sezoni 2022/23, učešće na turniru su potvrdili Partizan Mozzart Bet, Budućnost VOLI, Cedevita Olimpija, FMP Soccerbet, Mega MIS, Zadar i SC Derbi. Nakon odluke Crvene zvezde Meridianbet da ne učestvuje na Superkupu 2023. godine, Igokea m:tel je dobila i iskoristila pravo da se pridruži događaju.

Takmičarski brojevi, određeni žrebom ABA Superkupa su:

1. Partizan
2. Budućnost
3. FMP
4. Cedevita Olimpija
5. Igokea
6. Studentski centar
7. Zadar
8. Mega

Ovo nam daje sledeće četvrtfinalne parove i raspored:

12.00: Cedevita Olimpija - Igokea
15.00: Partizan - Mega
18.00: Budućnost - Zadar
21.00: FMP - Studentski centar

Tokom Superkupa u Podgorici, svaka ekipa će odigrati po tri utakmice za isto toliko dana, jer će se sve ekipe boriti za konačan plasman", navodi se u zvaničnom saopštenju na sajtu lige.