16.08.2023.

11:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda odustala od pojačanja iz Danske, čeka se novi vezista

To je procenio Marko Marin, koji je proteklih dana boravio u Danskoj, kako bi se uverio da li je mladi igrač poreklom iz Nigerije kvalitet da odmah u septembru bude u timu kad krenu mečevi u elitnom takmičenju. Prema informacijama "Mocart sporta", Marin nije bio zadovoljan onim što je video, tako da za sada crveno-beli neće kupovati vezistu danskog kluba. Ipak, nastaviće da ga prate, jer igrač ima tek 20 godina i dugoročno - mogao bi da bude rešenje za sredinu terena.

Sportski sektor srpskog šampiona u potrazi je za napadačem i defanzivnim vezistom i ideja je da obojica budu na "Marakani" pre septembra, kada će početi Liga šampiona. Na poziciji za koju je Čukvuani bio planian, trenutno nastupa Marko Stamenić. On se već dokazao i nema dileme da će biti ustaljen u timu Baraka Bahara. Međutim, na tako visokom nivou, biće mečeva u kojima Stamenić neće moći sam i kada će biti potreban još jedan igrač sličnih karakteristika. Opcije su Srđan Mijailović, mada ga Barak više koristi kao štopera, zatim Edmund Ado, na kojeg Izraelac ne računa preterano, kao i Gelor Kanga i Kings Kangva. Ni njih dvojica nisu do kraja po Barakovom ukusu, jer bi voleo igrača defanzivnijih karakteristika. 

Informer

 

Crveno-beli su ovog leta doveli sedmoricu novih igrača, ali kako stvari stoje, biće još i dolazaka i odlazaka. Osim veziste, trebalo bi da stigne i napadač, klasična devetka, sa kojom bi sarađivali Piter Olanjinka i Žan Filip Kraso. 

Kad je reč o odlascima, osim Marka Gobeljića i Slavoljuba Srnića, na koje se ne računa, mogao bi da ode i neko od mlađih igrača na kojima je moguće zaraditi ozbiljniji novac.