19.08.2023.

15:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Razlaz na pomolu: Zvezda prodaje štopera za 4.000.000 evra

Već neko vreme se spekuliše hoće li Leković dobiti šansu u ekipi sa "Marakane", mada je i sam igrač znao da neće sigurno imati onoliku minutažu koliko bi on voleo. U dogovoru dve strane, došlo se do jednostavnog zaključka - Leković može da ide ako klub dobije obeštećenje od četiri miliona evra.

Prema rečima našeg izvora, trener Barak Bahar ne računa na njega trenutno i rekao je upravi da može da ga proda ako želi. 

Informer

 

- Mnogo se očekuje od Lekovića, jer je mlad, dobro se razvija i ako nastavi ovako, napraviće veliku karijeru. Međutim, njemu je u ovom trenutku najvažnije da igra i da kontinuirano ima minutažu. U Zvezdi je neće imati, jer je mesto jednog štopera zagarantovno za Aleksandra Dragovića, dok će se za drugu poziciju boriti Miloš Degenek, Nemanja Milunović i Uroš Spajić. Kako Bahar gleda na štopere pokazuje i činjenica da vezistu Srđana Mijailovića vraća u zadnju liniju. Jasno je da za Lekovića neće biti mesta - objašnjava naš izvor.

Igraču je trenutno najvažnije da igra, mada istovremeno i želi u klub koji je veliki, igra jako takmičenje i u kojem će moći da napreduje. U proteklom periodu pominjali su se velikani iz Bundeslige, ali igrač mora napraviti dobru procenu, da ne završi na klupi.

Informer

 

- Postoji interesovanje sa više strana, on je mlad, može odmah da doprinese, a moći će i u perspektivi na njemu da se zaradi. Ipak, nikako ne bi dobro bilo da ode recimo u Dortmund, pa sedi na klupi, jer on mora da igra. Sa druge strane, Stefan želi veliki klub, hoće da se takmiči, da se oporoba sa boljima od sebe i razvija se. Postoje ozbiljna interesovanja iz najjačih evropskih liga, a naredne nedelje očekujemo da u klub pošalju konkretnu ponudu. Zvezda hoće četiri miliona evra i odmah će mu dati odrešene ruke da ide - zaključio je izvor blizak igraču. 

U sezoni za nama Leković je odigrao devet utakmica za prvi tim Crvene zvezde, dok je ostatak vremena proveo u omladincima.