24.08.2023.

09:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Terzić: Želeo sam Bahara otkad je rasturio Olimpijakos

Kolo nakon toga, srpski šampion zaustavljen je prošle sezone u plej-ofu Lige šampiona, a prepreka koju nije mogao da pređe bila je upravo Haifa vođena Baharom. Terzićeva ocena je bila da je Izraelac ubedljivo najveća snaga tima i još tada je želeo da ga dovede. 

Dogovor je napravljen u martu ove godine, a čim je završena sezona, Bahar je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom.

Informer

 

- Prvi put sam razmišljao o njemu kada sam gledao u Atini utakmicu Olimpijakos - Makabi Haifa. Tad me je oduševila ekipa Makabi Haife, kako igra. Mislim da je rezultat bio 0:4. To je bila demonstracija sile, moći, moderne ekipe, agresivne, s visokim presingom, gde je Olimpijakos bio apsolutni favorit. Razmontiran je Olimpijakos bio od strane Baraka Bahara. Tad sam video da Makabi ima ozbiljnog trenera. I kad su oni i oni prošli Olimpijakos, mi smo prošli posle toga i Kiprane, nas su imali  u četvrtoj rundi. Ja sam se tada najviše pribojavao, ne nijednog od njihovih igrača, samo Baraka Bahara. I sve informacije što smo skupili, svele su se na to da je najveća snaga Makabija iz Haife trener Barak Bahar. I uverili smo se u te dve utakmice. I dan-danas tvrdim da je Crvena zvezda bila kvalitetniji tim od Makabi Haife. Međutim, desilo se spletom nesrećnih okolnosti, gde su se možda vratile negde one sve srećne okolnosti, Krasnodar i Salzburg i Kopenhagen i tako dalje, da nam je sreća okrenula leđa. Jer onaj gubitak lopte Kange i onaj gol što je primio Borjan i autogol u poslednjoj sekundi Pavkova… I to tri igrača koji su toliko mnogo dala Crvenoj zvezdi, sve da se skupi u 90 minuta, to je neverovatno. Za velike uspehe je potrebna i sreća - poručio je Terzić za "Sportski žurnal". 

Crveno-beli imaju formiran tim i već se zna kojih 11 igrača će da iznese najveći broj utakmica. Ipak, trener Barak Bahar voleo bi napadača, zadnjeg veznog i štopera.

- Crvena zvezda ima formiran tim i ne juri nikog po svaklu cenu. Dobro bi nam došla trojica igrača na tri različite pozicije. Međutim, koliko je to dobro, toliko je i loše. Prvo, trošiće se novac na dovođenje tih igrača, na njihove plate i treća stvar: biće više nezadovoljnih igrača u svlačionici. Sada se iskristalisao najboljih 11 i zamislite dođe derbi protiv Partizana, neko će morati na klupu, a očekuje da bude nosilac igre. I stvarno su svi ostavili dobar utisak. Imate 19. septembra start u Ligi šampiona, neka trojica će, ako dovedemo nove, morati na klupu u odnosu na sadašnji tim u kojem se već zna najboljih 11. Lično bih voleo da imamo jaču konkurenciju - jasan je prvi čovek kluba. 

Informer

 

- Ko mi garantuje da ćemo ako dovedemo sad trojicu, četvoricu igrača, uzeti tri ili četiri boda više?! Svaki bod je 1.100.000 evra. I moramo da vodimo balansirano politiku. Svesni smo da dovođenjem boljih, skupljih igrača, povećavamo šanse Crvene zvezde za bolje rezultate u Ligi šampiona. Ali ti niko ne garantuje. Sa druge strane, ako imaš loše igrače, to ti svakako garantuje da nećeš ništa uraditi - ocenjuje Terzić. 

Sledeće nedelje biće žreb za Ligu šampiona, a Terzić priželjkuje atraktivnu grupu. Voleo bi Barselonu i Mančester junajted. 

- Pa recimo, voleo bih da u jednoj varijanti to budu Barselona. Mančester junajted, Crvena zvezda i Seltik. To mi je broj jedan želja. A druga: da dođe Fejenord iz prvog šešira, Real Madrid iz drugog, i iz četvrtog neka od ekipa iz kvalifikacija. Prva varijanta Barselona, Mančester junajted, Zvezda i Seltik - atraktivni, a možemo da igramo. A u nekoj drugoj varijanti, Fejenord, Real Madrid, Crvena zvezda i neka od ovih iz kvalifikacija. Ne bih voleo Francuze - smatra Terzić. 

Takođe, voleo bi da se Crvena zvezda odmeri sa madrdskim Realom. 

- Zvezdi svih ovih godina nedostaje Real Madrid. Potrebna je utakmica sa Real Madridom, Barselonom, Mančester junajtedom. To je ono što treba. Potreban nam je Real Madrid ili Barselona. Barselona i Mančester se muče, gledam sada redovno. Velika imena, muče se - zaključio je Terzić.