28.08.2023.

10:03

Foto: crvenazvezdafk.com

Sport

Zvezda ih se odrekla, a oni sad rešetaju širom Evrope!

Srnić je pre samo nekoliko dana napustio crveno-bele, pošto mu je trener Barak Bahar jasno stavio do znanja da ne računa na njega. Sreću je našao u kiparskom AEL-u i juče je debitovao na prvenstvenom meču protiv Zakakioua. Na terenu je proveo 26 minuta i to je bilo dovoljno da postigne gol i doprinese svom timu u pobedi (4:3). 

Informer

 

Srnić je u Zvezdi bio u dva navrata i u prvom se fantastično pokazao, dok je u drugom mandatu malo dobijao šansu. Baharovim dolaskom, rečeno mu je da potraži novu sredinu, što je i učinio. 

Ovog leta klub sa "Marakane" napustio je i Nemanja Motika. Za njega je Zvezda platila 1,5 milion evra Bajernu, ali nije pokazao ni deo talenta o kojem se pričalo. U julu je prodat u Olimpiju iz Ljubljane, a dogovor je sledeći: Od naredne prodaje sve do 1,5 miliona evra ide Crvenoj zvezdi, a ostalo Olimpiji. Takođe, ako transfer bude veći od toga, beogradskom klubu ide 20 odsto razlike ukupne sume i 1,5 miliona evra.

Informer

 

Motiki prija nova sredina, pa je juče dao gol u meču protiv Celja. Istina, njegova ekipa je poražena (4:2), ali on je ostavio dobar utisak. 

U timu Celja bio je još jedan igrač kojeg cu crveno-beli otpisali - Jegor Prucev. On je u slovenački klub poslat na jednogodišnju pozajmicu, pošto u Zvezdi ne bi dobio minutažu. Juče je imao dve asistencije. Za njega ostaje opcija da se vrati u Zvezdu ukoliko se dokaže dobrim partijama.

Informer

 

Najveće prijatno iznenađenje je Nikola Krstović. On je iz redova srpskog šampiona otišao u Dunajsku stredu 2021. godine. Procena je bila da nije na nivou koji je potreban Zvezdi i igrač je potražio novi klub. Transfer je iznosio 400.000 evra, a Crnogorac se onda proslavio dobrim partijama. Nisu na njega ostali imuni jaki evropski klubovi, pa je ovog leta otišao u Leće za 3,9 miliona evra. Juče je ušao u igru 18 minuta pre kraja meča u Seriji A i to mu je bilo dovoljno da Lećeu donese izjednačenje protiv Fiorentine (2:2). 

Informer

OLIMPIJA - CELJE   2:4 (1:2)

Motika - jedan gol za Olimpiju

Prucev - dve asistencije za Celje

AEL - ZAKAKIOU  4:3 (1:2)

Srnić - gol za AEL

FIORENTINA - LEĆE  2:2 (2:0)

Krstović gol za Leće