28.08.2023.

11:58

Foto: Starsportphoto

Sport

Pomoćni trener Zvezde: Srbi su ludi za Baharom

 On je približio narodu u svojoj zemlji koliko je na ovim prostorima klub sa "Marakane" značajan i istakao da Bahara na svakom koraku neko prepoznaje i zaustavlja. 
- Srpska kultura je veoma nacionalistička i slabo je povezana sa strancima. Ali od prvog dana su nas jako poštovali i uvažavali. Mnogo vole Izraelce, našu kulturu i kulturu Jevreja. To se oseća u gradu. Bahara neverovatno mnogo vole, možda i više nego u Izraelu. Zaustavljaju nas na ulici gde god da krenemo - ističe Sarfati.  

Informer

 


Posebno ga je oduševilo sa koliko ljubavi se priča o prošlim vremenima vezanim za fudbalski klub. Prema njegovim rečima, svi u klubu su ludi za poslom koji rade. 
- Vi ne shvatate sa koliko se ovde poštovanja priča o bivšim igračima i nekim prošlim utakmicama. Recimo, postoje delovi koji su spremni za rekonstrukciju, ali ih niko ne dira, jer  su deo istorije Crvene zvezde. Imamo odlične uslove za rad i ljudi koji su zaposleni ovde, žive za klub. Od blagajnika do vozača autobusa, svi žive u dušu sa Crvenom zvezdom. Svima su porodice radile ili igrale u klubu. Pogledate im telefone, svima su nalovne fotografije vezane za Crvenu zvezdu. Veoma su povezani sa svojom istorijom - kaže pomoćni trener crveno-belih. 

Informer

 

Glavnu reč u svlačionici vodi Bahar, ali Sarfati mu je desna ruka. On malo više radi na treninzima, dok tokom utakmice sugeriše i dalje ideje. Na kraju Bahar preseca na koji način i u kojem sastavu će se igrati. 
- Za pet godina, koliko sam trener, uspeo sam da radim u podmlatku Makabija iz Tel Aviva, Hapoela Ber Ševe i Makabija iz Haife. To su klubovi čija su očekivanja bila do neba. Svaka utakmica je morala da se dobije. Srećom, naviknut sam na takav pritisak, a ovde je isto. Crvena zvezda je najveći klub u zemlji, na svakom koraku osećate da se neko identifikuje sa klubom. Igrači sa ogromnom ljubavlju pristupaju treninzima, sve nekako ide sa lakoćom - kaže mladi stručnjak. 
Njih dvojica su sarađivala u Makabiju iz Haife i to se ispostavilo kao jako dobro. Oprobani recept ne menjaju. 
- Na prvom treningu Bahar je odlučio da on bude menadžer, a ja trener. Sve je jasno, saradnja je uspostavljena u Izraelu i nastavljena je ovde. Poslednja reč je Baharova, on određuje taktiku i izmene. Ja sam u da dajem ideje, imam pravo da utičem. Na treningu je moj angažman veći - zaključio je Sarfati.