31.08.2023.

19:44

Foto: ATA Images

Sport

Prva Terzićeva izjava iz Monaka: Borićemo se za drugo ili treće mesto

Rivali Zvezde u grupi E u Ligi šampiona biće Mančester siti, Lajpcig i Jang Bojs. Prema Terzićevim rečima, Siti je ubedljivo najbolji tim u Evropi, ali sa ostalima će moći da se igra. 

- Srećan sam što je Zvezda prisutna kao deo velikog i uspešnog društva na ovoj sceni. Nadam se da će se ovo nastaviti. Uvek je moglo da bude gore, tako gledam i na ovu grupu. Ubedljivo najtežeg protivnika iz prvog šešira smo dobili, aktuelnog šampiona Evrope. Dobili smo iz četvrtog šešira Jang Bojs, Igrali smo sa njim i ranije, šest bodova je tu u igri. Borićemo se. Lajpcig je jako dobra ekipa, nije atraktivna, ali migra dobar fudbal. Borićemo se, ja verujem da ćemo na proleće biti tu, da li kao drugi pa u Ligi šampiona ili kao treći, pa u Ligi Evrope, videćemo -. poručio je Terzić. 

Informer

 

On ističe da izabranici Baraka Bahara svakog mogu da pobede na "Marakani", pa čak i Mančester siti.

- Ako hoćemo da budemo deo ovog društva, moramo da pokušamo da pobedimo svakog na "Marakani", pa čak i taj Mančester siti. Treba poštovati protivnike, ali ne previše. Protiv svakog treba ići na pobedu. Voleo bih da prvi meč bude na našem stadionu protiv Jang Bojsa, da pobedimo i nastavimo takmičenje u dobroj atmosferi - jasan je Terzić. 

Rok za prijavu igrača za Ligu šampiona ističe 4. septembra, tako da Zvezda ima još vremena da angađuje pojačanja. Ekipi su potrebni špic, defanzivni vezista i štoper. 

- Imamo dobar i oformljen tim, imamo poverenja u ove igrače, Uvek se prelazni rok zahuktava pred kraj, imamo razgovore iz sata u sat. Svesni smo da bi trebalo da se pojačamo sa tri igrača, ali nećemo žuriti. Svesni smo i da dobar igrač koji pravi razliku u Ligi šampiona, mnogo košta. Svašta je moguće u ova tri dana. Razmišljamo dugoročno, svesni smo da ove godine moramo biti šampioni i da sledeće godine opet budemo u Ligi šampiona. Startuje novi trogodišnji ciklus u Ligi šampiona sa 40 odsto većim nagradama. Želimo da budemo deo toga - zaključio je Terzić.