Autor: Informer.rs

01.09.2023.

22:10

Foto: AP/Photo

Sport

"Marakana" proslavlja rođendan protiv Novog Pazara!

Kako i dolikuje, Crvena zvezda isplanirala je poseban dan u kojem će obeležiti 63. rođendan čuvenog zdanja.

Atletska staza je već dobila "remont", kompletna je preuređena i iz tabora crveno-belih pozivaju navijače da se sami uvere u novo ruho stadiona tokom duela sa Novim Pazarom.

"Sređivanje atletske staze se privodi kraju. "Marakana" će zasijati za proslavu rođendana! Čekamo vas sutra od 20 časova da vidite nov izgled našeg stadiona i da zajedno proslavimo rođendan!", stoji u objavi Crvene zvezde na zvaničnom Instagram nalogu.

Takođe, pozvali su publiku da dođu u što većem broju, pošto će ulaz, kako dolikuje jednom ovakvom "slavlju", biti slobodan, ali su apelovali na navijače da na stadion dođu u dresu Crvene zvezde.

"Prilika da zajedno proslavimo jubilarni 60. rođendan Marakane je u subotu, 2. septembra kada ćemo dočekati Novi Pazar od 20 časova u okviru domaćeg šampionata. Ulaz je slobodan, a dolazak u crveno-belom dresu je obavezan. Zvezdaši, vidimo se na Marakani!", ispisano je na zvaničnom sajtu kluba.
Takođe, podsetili su i na ranu istoriju legendarne "Marakane", koja od 2015. godine nosi ime po prvoj Zvezdinoj zvezdi - Rajku Mitiću.

"Marakana je strast, emocija, pune tribine, spektakularna amtosfera, pobede i slavlja, sve su to asocijacije kada se pomene stadion koji sa ponosom nosi nazim po prvoj Zvezdinoj zvezdi i džentlmenu u kopačkama - Rajku Mitiću. Prvi aplauz upućen sa tribina davne 1963. godine i dalje odzvanja zidinama, a dlanovi koji daju ritam glasnom poviku sa tribina ne prestaju da gore ni 60 godina kasnije", opisuju crveno-beli.

Informer

Fantastična atmosfera na "Marakani"

Jasno je da će, pored zbivanja na terenu i meča 6. kola Superlige Srbije, u centru pažnje biti tribine i renovirana atletska staza, ali svakako da ni dobrog fudbala neće izostati.

Novi Pazar u goste Beograđanima dolazi nakon tesne pobede kod kuće protiv Železničara iz Pančeva od 1:0, dok će Crvena zvezda pred svojim navijačima pokušati da "zaboravi" gostovanje Voždovcu na "krovu" i poraz od 3:2.