Autor: Informer.rs

05.09.2023.

17:26

Foto: Starsportphoto©

Sport

Oni su Zvezdina budućnost!

Uspela je Zvezda u poslednjim satima letnjeg prelaznog roka da realizuje sve ideje Baraka Bahara pošto su ugovor sa srpskim šampionom pre ponoći potpisali In-Beom Hvang, Naser Điga i Šerif Endijaea. Samim tim, trojac pojačanja stavio se na raspolaganje izraelskom stručnjaku za mečeve u Superligi Srbije, ali što je važnije i u Ligi šampiona. 

Na spisku igrača koji su registrovani za nastup u elitnom takmičenju nalazi se 23 imena. Među njima je i ponut trojac, ali tu je i četiri igrača sa takozvane B liste, odnosno, momci koji su rođeni nakon 1. januara 2004. godine. 

Jovan Mijatović je dobijao prostora kod Baraka Bahara, ove sezone upisao je četiri nastupa u Superligi Srbije, a postigao je i gol. Kosta Nedeljković nametnuo se tokom pripremnog perioda, ali je u toku sezone pao u drugi plan, ipak, na Marakani imaju velika očekivanja od talentovanog beka. Jovan Šljivić produžio je vernost crveno-belima, pokazao o kakvom se biseru radi i nagrađen je registracijom u Ligi šampiona, a pomenuti kvartet bisera upotpunjuje Andrija Maksimović. 

Reč je o momku rođenom 2007. godine koji je na startu nove sezone u Prvoj ligi Srbije zablistao u dresu Grafičara. Nije to promaklo budnom oku Baraka Bahara koji je obavio razgovor sa talentovanim igračem i najavio mu debi u prvom timu crveno-belih. Sve to uticalo je da se Maksimović nađe na spisku igrača za Ligu šampiona. 

Andrija Maksimović je u seniorski fudbal uskočio odmah nakon fantastične sezone u Kadetskoj ligi Srbije, gde je kao ofanzivni vezista postigao 29 golova na 26 utakmica. Sjajan učinak nastavio je i u dresu Grafičara gde je na četiri meča postigao isto toliko golova.