Autor: Informer.rs

08.09.2023.

20:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Radilo se! Zvezda se pohvalila doteranom "Marakanom"

Možda i najpoznatiji stadion u Srbiji proslavio je svoj 60. rođendan tokom meča Crvene zvezde sa Novim Pazarom 02. septembra. Povodom te proslave, ulazak na stadion je bio besplatan, a po prvi put je otkrivena rekonstruisana atletska staza uz teren.

Pored toga, mnogo štošta je rađeno i sređivano na "Marakani", koja od 2015. godine nosi ime legendarnog fudbalera i prve Zvezdine zvezde - Rajka Mitića.

"Naša Marakana nekada i sada… Mnogo toga je obnovljeno i poboljšano kako bi zvezdaši imali sjajan osećaj kada se nalaze u drugoj kući svih članova velike crveno-bele porodice. Koje godine ste prvi put posetili naš stadion?", stoji u objavi Crvene zvezde na društvenoj mreži "Instagram".

Tokom letnje pauze teren je posut hibridnom travom, nešto između veštačke i prave trave. Gotovo istovremeno, počelo je da se radi na otvaranju nove centralne lože, koja će biti najsvečaniji deo "drugog doma" svih Zvezdaša.

Informer

Svečana loža na "Marakani"

Naravno, mnogi radovi su još u planovima za budućnost kako bi "Marakana" i dalje nosila epitet jednog od najpoznatijih stadiona u ovom delu Evrope.