Autor: Informer.rs

11.09.2023.

10:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši reprezentativac u Zvezdi, poznati i detalji saradnje!

Košarkaški klub Crvena zvezda završio je još jedno veliko pojačanje za narednu sezonu! Kako javljaju mediji, vicešampion ABA lige doveo je iskusnog srpskog košarkaša i nekadašnjeg reprezentativca Srbije Nemanju Bjelicu (35)!

Informer

Informaciju je prvi lansirao portal "Meridian sport", a "Telegraf" javlja da je iskusni košarkaš koji igra na pozicijama krila i krilnog centra već potpisao ugovor sa crveno-belima. Doduše, ne klasičan, već takozvani otvoren, koji će moći da bude raskinut u svakom momentu.

Prema pisanju "Telegrafa", Zvezda će plaćati 20 odsto od ugovora, a Nemanjin doskorašnji klub Fenerbahče 80 odsto. Uskoro će se bivši kapiten "orlova" priključiti treninzima reprezentacije, a takva vrsta ugovora napravljena je iz razloga što je prethodnu sezonu maltene čitavu proveo povređen. U klubu će utvrditi u kakvom je sada stanju i da li će biti od pomoći ekipi.

Osvajač NBA lige sa Golden Stejtom već mesecima je bio na izlaznim vratima turskog giganta, a njegovim povratkom na Mali Kalemegdan napravljena je vrlo iskusna ekipa.

Informer

Bjelica je za Zvezdu igrao od 2008. do 2010. godine i biće deseto pojačanje ovog leta. Pre njega u redove crveno-belih stigli su Miloš Teodosić, Dejan Davidovac, Marko Simonović, Adam Hanga, Džoel Bolomboj, Majk Tobi, Šabaz Nejpir, Rokas Gedraitis i Jago dos Santos.