Autor: Informer.rs

13.09.2023.

10:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Nemanja Bjelica posle 13 godina u Zvezdinoj opremi (FOTO)

Nemanja Bjelica (35), iskusni srpski košarkaš i bivši kapiten reprezentacije, vratio se u Crvenu zvezdu nakon 13 godina igranja u inostranstvu.

Bjelica je iz Zvezde otišao kao klinac i u međuvremenu je bio MVP Evrolige i osvajač NBA lige. Na Mali Kalemegdan se vratio u poznim igračkim godinama, a mnogi su čak skeptični i kako će izgledati njegov mandat u crveno-belom dresu, s obzirom da je zbog povrede maltene čitavu prošlu sezonu bio van terena.

Ipak, sudeći po kadrovima sa nekog od poslednjih treninga, Bjelica je izuzetno motivisan da se u top formi vrati na teren. Klub je objavio fotografiju kako trenira, a pritom iskusni krilni centar uslikan jei i u opremi Crvene zvezde, koji je obukao nakon 13 godina.

Informer

Osim što mu se ispunila želja da se vrati u voljeni klub, biće mu ostvarena još jedna. Kako je ranije pričao, jedna od želja bila mu je da zaigra zajedno sa Nenadom Krstićem i Milošem Teodosićem u klupskoj košarci. Pošto se Krle penzionisao, a i poznat je kao navijač Partizana, Belom će se ispuniti želja da bude u istom timu sa Teodosićem.

- Neostvarena želja mi je da igram sa Krletom i Teom u istoj ekipi, a da nije reprezentacija. Pošto se Krle, na žalost, penzionisao voleo bih jednog dana da igram sa Teom u istoj ekipi - rekao je Bjelica.