Autor: Informer.rs

14.09.2023.

09:01

Foto: Reuters

Sport

Velika stvar za Siti! Potvrđeno, Gvardiola spreman za Zvezdu!

U Gvardiolinom odsustvu ekipu je vodio prvi pomoćnik Huan Manuel Liljo, a sada je proslavljeni španski stručnjak ponovno spreman za izazove.

Nije mogla Crvena zvezda da dobije težeg rivala, a imaće i Barak Bahar priliku da se nadmudruje sa kolegom koji je za mnoge najbolji trener današnjice.

Bilo kako bilo, aktuelni osvajači Lige šampiona, Premijer lige i FA kupa u Gvardiolinom odsustvu pobedili su Šefild (2:1) i Fulam (5:1) zadržavši vrh tabele sa četiri pobede.

U subotu Siti gostuje Vest Hemu, a u grupnoj fazi Lige šampiona sledećeg utorka igra na svom terenu protiv crveno-belih.

Informer

Jasno je da će engleski gigant imati ulogu velikog favorita, uprkos činjenici da Pep Gvardiola ima brojne kadrovske probleme uoči utakmice protiv srpskog velikana. Podsetimo, Džon Stouns već neko vreme ima problema sa mišićem zbog čega ga nije bilo na terenu od Superkupa Evrope protiv Sevilje, a sve su prilike da neće biti u kombinaciji ni za duel sa Crvenom zvezdom. 

Ipak, tu se problemi ne završavaju budući da na raspolaganju, verovatno, neće biti ni Džek Griliš. Sjajni engleski reprezentativac doživeo je povredu uoči meča sa Fulamom zbog čega je propustio duel u Londonu. Iz istog razloga selektor Engleza Geret Sautjejt skinuo ga je sa spiska za septembarsko okupljanje i male su šanse da će zaigrati protiv Zvezde.