19.09.2023.

17:59

Foto: Informer

Sport

Siti prejak za Zvezdu: Samleo crveno-bele za 12 minuta

Pre oko 500 stotina navijača, od kojih je bilo na desetine skauta iz različitih evropskih klubova, „građani" su dobili sa 5:2 (1:0). Počelo je lepo i ekipa iz Beograda hrabro se borila i držala do 43. minuta, kada je domaći tim u vođstvo doveo Emilio Lovrens. Samo što je počelo drugo poluvreme, isti igrač povisio je na 2:0. Kao da su ubacili crveno-bele na centrifugu, u 50. minutu, golom Vilijama  Diksona bilo je 3:0. U 55. minutu, na semaforu je bilo 4:0, a gol je dao KejnTejlor. Golove nade za Zvezdu dali su Jovan Mijatović u 57. i Mateja Bubanj u 77. minutu.Konačnih 5:2 postavio je Džeden Heski u 80. minutu.

Informer

 

Čudno je to izgledalo – u jednom trenutku čini vam se da se Zvezda ravnopravno bori sa svojim vršnjacima, iako su oni u plavim dresovima bili skoro za glavu viši, a onda u sledećem – kao borba mačke i miša. Imao je juče na konferenciji menadžer prvog tima Pep Gvardiola rečenicu koja sve objašnjava – krajnji ishod meča zavisi samo od naše igre. Drugim rečima, koliko budu raspoloženi da daju golova, toliko će dati. Tako su sad izgledali omladinci Sitija.

A sve što je mogao trener ekipe sa „Marakane“ Nenad Milijaš, uradio je. U timu su bili prvotimci crveno-belih Jovan Mijatović, Kosta Nedeljković i Jovan Šljivić. Zatim dvojica igrača iz Grafičara Andrej Petrović i Andrija Maksimović. I uz to najbolje što je imao iz svog pogona.

Imao je sredinom prvog poluvremena Mijatović priliku, moglo je da se desi i da Zvezda povede, ali kad je ona propuštena, nije više bilo šansi za iznenađenje. Nije Zvezda delovala uplašeno. Uostalom, baš to im je savetovao trener, da se opuste, igraju, mere se sa najboljima i pokažu šta znaju. To su i radili, a negde oko 40. minuta čuo se komentar sa tribine – samo da i večeras bude ovako. A onda su „građani“ na suvi kvalitet samleli rivala za 12 minuta.

U nešto mirnijem periodu igre koji je usledio, uspeo je Jovan Mijatović da da gol i tako unese makar tračak nadeu svoju ekipu da može do čuda.

Nema dileme da su skauti koji su pratili meč imali šta da vide. Omladinci Sitija s pravom nose dres šampiona Evrope i realno je da će u skorijoj budućnosti ljubitelji fudbala znati za ove momke.

Meč je sa tribina pratilo i Zvezdino rukovodstvo na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem. Zadržali su se negde do 7'0. minuta, kada su napustili utakmicu, Verovatno je i njima postalo jasno da do preokreta neće doći. Po kraja su po gol dali Bubanj za Zvezdu i Heski za Siti, ali to nije promenilo ni ishod ni utiak. Siti je jednostavno prejak za Zvezdu.