26.09.2023.

14:45

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Zvezda izjavila saučešće porodicama žrtava na Kosovu

Crveno-beli je trebalo sutra od 19.00 časova da gostuju Partizanu u Humskoj u meču 171. večitog derbija, ali usled Dana žalosti, ta utakmica je odložena, kao i celo kolo Superlige i Prve lige Srbije.

Sve misli ljudi sa "Marakane" usmerene su ka porodicama žrtava na Kosovu i Metohiji.

Informer

 

"FK Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodicama nastradalih Srba na Kosovu i Metohiji, usled čega je i utakmica 171. večitog derbija odložena do daljnjeg, kao i čitavo kolo Superlige. Kosmet je bio i ostaće zauvek srce Srbije. Svesni smo sa kakvim se nedaćama susreću Srbi na Kosmetu, samo zbog toga što žele da očuvaju identitet i tradiciju južne srpske pokrajine. Motivi Srba na Kosmetu su najčistiji mogući, njih kroz život vode vera i tradicija i zbog toga im neizmerno hvala. Neka im je večna slava" navodi se u saopštenju. 

U narednom periodu biće odlučeno kada će se oigrati derbi. Crvena zvezda ima jako zgusnut raspored usled obaveza u Ligi šampiona. Naredna utakmica na "Marakani" biće već 4. oktobra, kada će izabranici Baraka Bahara dočekati ekipu Jang bojsa u 2. kolu elitnog takmičenja.