28.09.2023.

15:31

Foto: AP/Photo

Sport

"Zategnite" keca dok nije kasno! Kladionice uz Zvezdu i kvota pada

Tako je kvota na pobedu domaćina 2,15 i konstantno pada. To u prevodu znači da je Zvezda veliki favorit, ali i da su širom sveta brojne uplate na "keca" jer i navijači i kladionic smatraju da je ekipa Baraka Bahara bliža trijumfu pred 50.000 navijača na "Marakani". S druge strane, kvota na Jang bojs je 3,1 i uveliko raste, dok je koeficijent na nerešen ishod - 3,6.

Ostalo je do utakmice još pet dana i ekipe imaju dovoljno vremena da se uigraju. Jang Bojs je juče izgubio u prvenstvu od Sent Galena (2:1), ali su neki ključni igrači ostali van stroja, jer je klubu glavni cilj da pobedi Zvezdu u Beogradu. Uz pretpostavku da će u grupi G prvo mesto zauzeti Mančester siti, a drugo Lajpcig, jasno je da će se ekipa sa "Marakane" sa protivnicima iz Berna boriti za poziciju koja vodi u nokaut fazu Lige Evrope.

Informer

 

Zvezda bi potencijalno mogla da bude u problemu, jer od meča sa Sitijem 19. septembra još nije odigrala nijednu utakmicu. Iz različitih razloga odloženi su mečevi sa TSC-om i Partizanom, što su mogle da budu jake provere. Imaće samo okršaj sa Radničkim iz Niša i treninge, na kojima će Bahar pokušati da osmisli taktiku za pobedu nad Švajcarcima.

Poruka od rukovodstva Crvene zvezde je jasna, a generalni direktor Zvezdan Terzić je to u više navrata ponovio. 

- Brojke kažu da smo bolji od Jang bojsa i treće mesto bi bio uspeh, dok bih četvrto smatrao neupsehom - rekao je nedavno Terzić.

Dve ekipe poslednji put su se sastale u plej-ofu Lige šampiona 2019. godine. Najpre je u Bernu bilo nerešeno (2:2), a isti ishod bio je sedam dana kasnije na "Marakani" (1:1), ali je CZ prošla zbog pravila o golu u gostima.