Autor: Informer.rs

29.09.2023.

13:42

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši kapiten Zvezde postao trener PSV-a!

Mičel Donald je 2015. godine stigao na "Marakanu" iz ruske Mordovije i vrlo brzo se uvukao pod kožu "delijama". Postao je jedan od najstandardnijih igrača u naredne tri godine, a zbog zalaganja i sjajnih partija zaslužio je i kapitensku traku.

Gotovo deceniju kasnije, posle epizode u turskom Erzurumu i pokušaja igranja u Grafičaru, rešio je da okači kopačke o klin i posveti se trenerskom poslu i to u PSV-u. 

Informer

Postao je Donald trener u mlađim kategorijama holandskog velikana i obelodanio je to na svom Instrgram profilu, poručivši da ga čeka vrlo uzbudljiva avantura.

Iako je u mlađim kategorijama bio član Ajaksa, nije mnogo razmišljao da li da prihvati poziv slavnog kluba.

Igrač sa bogatom internacionalnom karijerom, koji je osvojio titulu u prvoj sezoni u Crvenoj zvezdi, i  bio jedan od klučnih igrača generacije koja je vratila crveno-bele u grupnu fazu UEFA takmičenja, imaće sigurno šta da nauči i prenese mladim generacijama.  

Informer

Sa druge strane, nikada nije pravio skandale, bio je profesionalac i na terenu i van njega, a za Crvenu zvezdu je odigrao 107 utakmica i postigao 15 golova, da bi nakon toga potpisao za tursku Malatiju.