Autor: Informer.rs

30.09.2023.

21:57

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Sport

Zvezda startovala na pravi način! Majkl Tobi dominirao protiv Igokee, sjajan performans Ilića

Zvezda je takmičarsku sezonu ABA ligi započela trijumfom na gostujućem terenu, novi tim je uspešno debitovao u regionalnom šampionatu. Nije sve bilo savršeno večeras u taboru crveno-belih, ipak sve se završilo kako treba.

Držala je Zvezda prednost od samog početka, ali nalazili su prilike igrači Igokeee da im pariraju na domaćem terenu. Nisu crveno-beli danas bili u punom sastavu, pošto za meč nisu bili sposobni Hangam Nepijer, Davidovac i Bjelica.

Naravno svi smo čekali da vidimo Miloša Teodosića u dresu Crvene zvezde. Iskusni plejmejker je od samog starta razigravao svoje saigrače. Na početku neki pasovi nisu ispali, kako treba, jasno je da još treba vremena da se sve kockice sklope.

U prva dve četvrtine, Igokea je parirala Crvenoj zvezdi, išli su šutevi igrače kluba iz Laktaša tako da se prvo poluvreme završilo rezultatom 40:32 u korist gostujućeg tima iz Begorada.

U trećoj četvrtini puleni Duška Ivanovića su prosto slomili otpor protivničkog kluba. Za to je najzaslužniji slovenački reprezentativac Majk Tobi koji je u ovoj deonici ubacio čak 14 poena. Rokas Gidreatis je takođe bio veoma raspložen na terenu. Što se tiče Miloša Teodosića jedine poene je ubacio sa slobodnih bacanja, ali ne bi trebalo nikako izostaviti njegove pasove.

Poslednja četvrtina je bila takođe bila potpuno  u znaku Crvene zvezde. Igrači beogradskog tima su bili ti koji se pitaju za sve. Nije Igokea imali nimalo prostora da uradi nešto povodom dominacije crveno-belih.

Što se tiče tabora Crvene zvezde, četiri igrača su meč završila sa dvocifrenim učinkom kada su poeni u pitanju. Najdominantniji je bio Tobi  sa 19 poena uz osam skokova. Ilić je ubacio 12 poena, Giedratis, a Mitrović 10. Miloš Teodosić je meč završio sa četiri poena sa slobodnih bacanja, a upisao je uz pet asistencija.

Nikola Tanacković je bio najefikansijiu Igokei. On je ubacio 16 poena, dok je Marko Jeremić ubacio 15, a sve su bili u pitanju šutevi za tri poena.  Gordić i Milosavljević  su ubacili po devet poena.

Crvena zvezda sledeći meč igra u četvrtak protiv ASVEL-a na domaćem terenu u okviru Evrolige.