Autor: Informer.rs

02.10.2023.

11:13

Foto: Tanjug

Sport

Oštetio Srbiju, a sada Zvezdi sudi meč sezone!

Škotski arbitar delio je pravdu na meču između Luksemburga i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i prema opštem mišljenju tada je žestoko oštetio naš tim. Naime, on je propustio da dosudi čist penal nad Dušanom Tadićem, kada je naš fudbaler nasamario golmana Luksemburga Morisa, koji je promašio loptu i zakačio našeg kapitena po nozi.

Ipak, ni nakon VAR provere nije došlo do promene odluke, iako je bilo očigledno da je trebalo da bude dosuđen penal. Srećom, naša selekcija je na kraju slavila sa 1:0, strelac je bio Dušan Vlahović u 68. minutu, ali ostao je gorak ukus "krađe" na tom meču.

Informer

Treba istaći da je fudbalerima Crvene zvezde Vilijam Kolum sudio na revanš meču kvalifikacija trećeg kola Lige šampiona prošle sezone protiv Pjunika, a tada je crveno-beli tim trijumfovao sa 2:0.

Njemu će na meču Zvezde i Jang Bojsa pomagati sunarodnici Fransis Konor i Dejvid Mekgiši, dok je za četvrtog arbitra postavljen Dejvid Dikinson.

U VAR sobi biće Englez i Škot Dejvid Kuti i Endru Dalas, dok je za posmatrača suđenja postavljen Karen Nalbandjan iz Jermenije, a delegat će biti Danijel Jošt iz Slovenije.