02.10.2023.

16:20

Foto: EPA Images

Sport

Milovanović: Stranci ne osećaju Zvezdu, ali će pokidati protiv Jang bojsa

On je prošao mlađe kategorije kluba sa "Marakane", a zatim sedam godina proveo u prvom timu, dok se nije otisnuo u inostranstvo. Imao je priliku da bude učesnik generacije koja je na "Marakani" srušila Jang bojs (3:0) 2004. godine. Baš sa švajcarskim klubom Zvezda će u sredu od 21.00 (Arena 1 premijum) igrati na "Marakani" u meču 2. kola grupe G Lige šampiona. 

Ono što Milovanovića brine, jeste što većinu tima čine stranci i nije siguran da oni "osećaju" klub onako kao domaći igrači. Ipak, veruje da im je elitno takmičenje pozornica na kojoj žele da se dokažu i da će biti odlični. 

Informer

 

- Nikad nisam bio zagovornik teze da previše stranaca igra u Zvezdi. Ja sam Zvezdino dete, bio sam u mlađim kategorijama, a onda sam dobio priliku u prvom timu. Znam kako se grize kad se dobije takva šansa. A onda sam otišao u inostranstvo i tu više nije bilo emocija, to je bilo odrađivanje posla. Ovi stranci u Zvezdu su došli da zarade novac, odlično su plaćeni, a nisam siguran da mogu u toj meri da vrate. Moji miljenici su Katai i Ivanić, oni su nosili Zvezdu, Ivanić je nosi i sad. Verujem da će svi igrači biti jako motivisani. Nije isto igrati pred pet hiljada ljudi i pred punom "Marakanom". Očekujem pobedu - kaže Milovanović.

U vreme kad je ofanzivni vezista bio u Zvezdi, u timu su bili igrači poput Nikole Žigića i Marka Pantelića. Istiće da je danas fudbal drugačiji, ali da se nada pobedi ako Zvezda krene hrabro nošena krcatom "Marakanom. 
- Nije ovo onaj fudbal koji se igrao kad smo se mi sudarili sa Jang bojsom pre skoro 20 godina. Danas je brži. Mi smo tada imali fantastičan tim, sa Žigićem, Pantelićem i mnogim drugim velikim igračima, a nije nam bilo lako. Zvezda i danas ima jak tim, mada je i Jang bojs odličan. Neće biti lako, ali pred punom "Marakanom", naravno da se nadam pobedi - kaže nekadašnji fudbaler.