04.10.2023.

08:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Koliko može Zvezda protiv Jang bojsa i ko će biti junak? (ANKETA)

 

Euforija se ne stišava, uprkos činjenici da četi Baraka Bahara ne ide baš najbolje u poslednje vreme. Tri poraza u mesec dana pokazatelj su da nešto ne štima, ali to ne sprečava navijače da veruju u pobedu nad Švajcarcima. Skup tim, vredan 70 miliona evra i jeste napravljen da pobeđuje i donosi bodove u elitnom takmičenju, jer u Superligi za njim nije bilo potrebe. 

Na "Martakani" se nadaju i strepe, jer kad sve stane u 90 minuta, ishod može da prevagne na obe strane, o čemu često odluči neki detlaj.

Najveća snaga crveno-belih je kompletan tim. Od zadnje linije gde gospodari neprikosnoveni Aleksandar Dragović, do sjajnog veznog reda sasatvljenog od motora ekipe Mirka Ivanića, zatim Marka Stamenića, veziste In Bom Hvanga, koji je doveden u smiraj prelaznog roka da pravi razliku, pa do Osmana Bukarija, za klasu bržeg od ostalih. Neko bi sutra veče mogao da izraste u istinskog junaka. 

Iako je tek drugo kolo, posle meča sa Jang bojsom biće malo jasnije čemu Crvena zvezda može da se nada ove sezone u Evropi. U teškoj grupi G, gde su joj konkurenti Mančester siti, Lajpcig i klub iz Berna, moraće prilično da se pomuči i da ima dozu sreće, kako bi izborila neku od pozicija koje obezbeđuju nokaut fazu elite ili Lige Evrope.