03.10.2023.

18:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Rafael Viki: Ne plaši nas puna "Marakana", ideja je da pobedimo

On ističe da je ambicija Jang bojsa da uvek pobeđuje u elitnom takmičenju i da ga ne plaši veličina nijednog protivnika. Takođe,  ne obraća previše pažnje na prošle mečeve Jang bojsa i Zvezde.

- Utakmica iz 2019. godine nije relevantna. Drago nam je što smo ovde, što igramo u Ligi šampiona. Dobro je što su neki igrači bili ovde i znaju šta da očekuju.  Došli smo sa idejom da igramo i pobedimo. Naravno da nikad nije jednostavno, ali to je naša ambicija i ona se neće menjati. Pogledao sam nekoliko utakmica Crvene zvezde iz lige i sa Mančesterom. Poznat nam je tim, poštujemo ga. Znamo da je veliki klub, odličan tim i znamo šta nas sutra čeka. Što se tiče tradicije Jang bojsa u Beogradu, nije mi poznato, a nije mi ni odlučujuće - kaže Viki. 

Priča koja prati čuveni tunel kojim se izlazi na teren "Marakane" poznata je širom sveta. Ni to ne plaši mladog trenera.

Informer

- Posebna je atmosfera kad se izlazi iz tunela. Želimo da steknemo novo iskustvo i da to ponesemo sa sobom. Ne može se trenirati osećaj. Mi ćemo pripremiti tim. Dobro je što će biti žučno, glasno, uzbudljivo, ali ne možemo se pripremiti za to. Bilo koga da pitate želi li da igra pred tihim ili glasnim igračima, reći će ovo drugo. Naravno da ne može ovaj stadion da bude tih, ali na nama je da upijemo tu atmosferu, igramo sa mnogo hrabrosti i vere, kao što smo protiv Lajpciga. Naravno da ne možemo utišati stadion koji prima 50.000 ljudi - objašnjava trener. 

U grupi sa Mančester sitijem i Lajpcigom, stvorila se atmosfera da će mečevi Zvezde i Jang bojsa odlučivati o trećem mestu. Trener ekipe iz Berna nije saglasan. 

- Znamo da je Mančester siti najjači, tu je i Lajpcig, Zvezda je treća, a mi smo autsajderi. Ipak, želimo da igramo, pobeđujemo i prođemo dalje. ni u jednu utakmicu nećemo ući tek tako, već u svaku idemo sa pobedom. Ne mislim da će samo mečevi sa Zvezdom biti odlučujući za borbu za treće mesto - zaključio je Viki.