Autor: Informer.rs

03.10.2023.

21:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Informer saznaje: Zvezda menja formaciju za Švajcarce (FOTO)

Fudbaleri Crvene zvezde ne kriju da će sutra uveče ići na pobedu protiv Švajcaraca u 2. kolu G grupe Lige šampiona (21.00, RTS 1, Arena premijum 1), a zbog toga šef stručnog štaba planira da promeni i formaciju, saznaje Informer!

Prema našim informacijama, Bahar je rešio da napravi određene rokade u odnosu na premijerni meč protiv "građana" u gostima pre dve nedelje. Tada je srpski prvak na teren "Itihada" istrčao u postavci 3-4-2-1, a protiv Jang bojsa ona će se transformisati u 4-2-3-1.

Zanimljivo, startnih 11 se neće menjati, tako da će se isti igrači koji su od prvog minuta krenuli protiv Sitija učiniti to i protiv švajcarskog šampiona.

Informer

Barak Bahar sa pomoćnicima

Razlog zbog kojeg Izraelac želi da igra sa četvoricom u poslednjoj liniji je činjenica da su žuto-crni izuzetno brzi, fizički snažni i opasni u kontranapadima, zbog čega hoće dodatno da osigura bedem ispred Omrija Glazera, koji je "zakucan" među stativama.

Štoperski tandem činiće kapiten Aleksandar Dragović i mladi Naser Điga, koji je debitovao baš u Mančesteru i dokazao da itekako može da bude vredno pojačanje za Zvezdu.

Desnog beka prinuđeno će igrati "univerzalac" Srđan Mijailović, dok je na levoj strani standardan Milan Rodić. Defanzivni vezisti biće Marko Stamenić i In Bom Hvang, a ispred njih će za ofanzivne kreacije biti zadužen Mirko Ivanić.

Sa krila će dejstvovati brzonogi Osman Bukari, strelac gola protiv aktuelnog prvaka Evrope na Ostrvu, kao i mladi Stefan Mitrović, dok će u samom špicu poverenje ponovo dobiti letnje pojačanje Šerif Ndijae.

Informer

Barak Bahar sa pomoćnicima

Crveno-beli će uz sebe imati i krcatu"Marakanu", podršku 50.000 navijača, zbog čega i izraelski stručnjak najavljuje ofanzivu od starta, ali i trijumf.

- Protiv Sitija smo bili prinuđeni da se branimo i bili smo solidni u defanzivi, ali sad očekujem potpuno drugačiju sliku na terenu. Ovo je utakmica koji moramo da dobijemo. Plan je da igramo znatno ofanzivnije i nadam se da ćemo to ispuniti. Imaćemo i ogromnu podršku sa tribina,  to moramo da iskoristimo. Da dišemo svi kao jedan, da budemo jaki, snažni i da slavimo. Jang bojs je na našem nivou, podjednakog smo kvaliteta, fizički su izuzetno snažna ekipa... Odlučivaće sitni detalji, izrazitog favorita nema. Treba samo da budemo onakvi kakvi smo inače. Imamo dovoljno iskustva, igrače koji su naviknuti na ovako nešto - poručio je Barak Bahar.