08.10.2023.

17:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Biće frke posle Zvezdine pobede! Šampion pobedio 4:3, očekuje se službeni rezultat 3:0

Informer

 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kragujevački Radnički 4:3 (3:2) u gostima u meču 11. kola Superlige Srbije. U potpuno ludom meču domaćin je prvi poveo golom Matije Gluščevića u 21. minutu. Usledila su dva gola Pitera Olanjinke u 29. i 33. minutu. Taman kad je delovalo da se Zvezda razgoropadila i da joj izabranici Feđe Dudića neće ništa više moći, usledilo je izjednačenje golom Džefrija Činedua u 38. minutu. Tu nije bio kraj preokretima u prvom poluvremenu, pošto je novi preokret i vođstvo gostiju doneo Mirko Ivanić u 44. minutu fantastičnim golom. U 67. minutu Ivanić je postigao još jedan fantastičan gol, dok je konačnih 4:3 postavio Luka Zorić u 94. minutu. 
Međutim, izgleda da se ključni momenat utakmice desio u 48. minutu. Želeo je trener Dudić da napravi jednu izmenu i u igru je uveo Miloša Vidovića umesto Andrije Radovanovića. Međutim, Vidoviča nije bilo u protokolu i morao je da napusti teren, na koejm je prethodno proveo 23 sekunde. Po pravilima fudbalske igre, takve stvari ne smeju da se dešavaju i trebalo bi meč da bude registrovan u korist drugog tima, odnosno u ovom slučaju u korist Crvene zvezde. 
U najjačem sastavu otišao je Barak Bahar na noge ekipi iz Kragujevca. Mnogi su se pitali kako će Zvezda uopšte izgledati, jer je centralni događaj u svetu rat u Izraelu, a osim Bahara koji je Izraelac, u timu srpskog šampiona su još i golman Omri Glazer i još nekoliko članova stručnog štaba. Dan pre utakmice, trener čak nije mogao ni da govori o meču, jer je mislima bio u Izraelu. 
Međutim, svi su delovali kao profesionalci, što se odrazilo na ceo tim. Raspoloženi su od prvog momenta bili Ivanić, Hvang, Bukari i ekipa, željni dokazivanja nakon remija sa Jang bojsom na "Marakani" u ligi šampiona. Iza njih je loš period kad je reč o rezultatima, i ubedljiva pobeda bila im je neophodna kao kiseonik, da se psihički oporave. 

Informer

 

Početno odmeravanje snaga nije im išlo na ruku, a prvi nagoveštaj dobre igre imali su negde u 16. minutu, kada je na proigravanje Ivanića, Šerif Ndiaje promašio gol sa nekoliko centimetara. Tačnije u dva navrata nije uspeo da savlada golmana Lekovića, koji je ležao na zemlji. Potpuni šok usledio je u 21. minutu, kada je Gluščević doveo svoj tim u vođstvo. Nekoliko puta ove sezone bili smo svedoci Zvezdine igre kojom ne uspeva da se izvuče i ovo je delovalo kao repriza. Međutim, ubrzo je tim sa "Marakane" pokazao da je ipak otišao po pobedu. Bukari je ćušnuo loptu u šesnaesterac, a ona je stigla do Ndiajea, koji ju je prosledio do Olanjinke. Igrač je lako prevario golmana Lekovića za izjednačenje. Samo četiri minuta kasnije opet je Olanjinka dao gol i doneo Zvezdi vođstvo. I kako to obično biva, kad Zvezda u Superligi preokretne, ne može niko da je stigne. Ipak, Radnički je imao drugačije planove. U 38. minutu Činedu je irmio loptu na ivici peterca, okrenuo se ka Glazeru i dao gol. Ipak, kratko se radovao domaći tim, pošto je Mirko Ivanić prelepim golom doneo Zvezdi novo vođstvo.
U drugom poluvremenu malo je pao tempo igre, a velikih 4:2 Zvezdi doneo je Ivanić u 67. minutu. Ko zna koji put ispostavlja se da je on pokretač ekipe i da kad njemu ide - ide celom timu. Ipak, da ne bude mirno, postarao se Zorić u 4. minutu nadoknade drugog poluvremena. Luka Zorić je pogodio za 4:3 i uneo neizvesnost u redove Crvene zvezde. Istovremeno, raspalio je navijače Radničkog, koji su po svaku cenu tražili još jedan gol. Tri minuta do kraja meča, jednima su delovala kao večnost, a drugima su bila isuviše kratka.