12.10.2023.

16:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Šta se zaista desilo između Bjelice i Ivanovića? (ANKETA)

Spekuliše se da je iskusni stručnjak u zategnutim odnosima i sa Milošem Teodosićem, a sve to uticalo je na ambijent u timu pred sutrašnje gostovanje Žalgirisu (19.00, Sport klub 1) u drugom kolu Evrolige.
Informacije u vezi sa dvojicom najiskusnijih prvotimaca za sad su na nivou nagađanja i nepotvrđenih izjava izvora, dok klupski čelnici i Bjelica i dalje ćute, a samim tim daju prostor za brojna nagađanja.
Nekadašnji NBA šampion navodno je odmah po dolasku u klub ušao u sukob sa trenerom. 

Informer

 


- Ivanović je Bjelici zamerio da se zapustio, tvrdi nekoliko beogradskih medija, pa mu je savetovao da barem tri meseca radi individualno sa kondicionim trenerom - kaže izvor blizak Zvezdi. 
Bivši igrač Fenerbahčea je to odbio, a onda se nije dugo čekalo na novi sukob. Posle samo 20 minuta jednog od poslednjih treninga, Bjelica je vidno nezadovoljan spartanskim režimom rada kod Ivanovića, napustio teren i dobacio:
- Neću više da igram za ovaj klub, doviđenja.

Prvi čovek kluba Nebojša Čović nije uspeo da smiri situaciju. On nije bio spreman da se odrekne Bjelice koji je miljenik navijača i čiji dolazak je marketinški odličan potez. Međutim, trener Ivanović ne trpi sugestije kad je reč o sastavljanju tima i statusu prvotimaca, niti dozvoljava bilo kome da mu se meša u metode rada. Zbog toga već danima iz Zvezde nema zvaničnog saopštenja gde je nestao Bjelica i šta se dogodilo, a portparol Igor Vujčin samo je nevešto demantovao da sukoba nije bilo.
 

- Sve će biti jasnije za par dana. Ovo što se pojavljuje u medijima oko sukoba sa Ivanovićem, mnogo se spekuliše. Istina je samo jedna. Nema sukoba između Ivanovića i Bjelice. Oglasićemo se za nekoliko dana i sve će biti jasno - naveo je Vujčin.
Ugovor sa Bjelicom raskinut, a u prilog tome da reprezentativac Srbije nije povređen ide i poslednja vest da je on blizu povratka u Fenerbahče. S druge strane, sa Ivanovićevim načinom rada nije saglasan ni Miloš Teodosić, pa je i on ušao u sukob sa trenerom. Jedina razlika je što je bivši kapiten još u klubu, mada je pitanje do kada će to potrajati.