Autor: Informer.rs

14.10.2023.

06:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Košmar, ovo boli, odlepio sam... Navijači Zvezde utučeni posle poraza

Navijači nisu mogli da veruju! Zvezda je imala pobedu u svojim rukama, vodila je sa 63:54 i od tog momenta je domaćin napravio seriju 13:0 za veliki preokret i na kraju trijumf. 

Pad koncentracije u završnoj deonici bio je koban. Opet! Gledali su to navijači Zvezde tokom prethodne sezone u nekoliko navrata, pa im je zbog toga ovaj poraz još teže pao. Sličan epilog kao i minule sezone na istom mestu. Tada su crveno-beli ispustili sedam poena viška na ulasku u poslednja četiri minuta, a ovog puta su vodili devet početkom odlučujuće deonice. Domaćin je ipak bio najbolji kada je bilo najteže.

Žalgiris je predvodio Rolands Šmits sa 18 poena i sedam skokova, dok je Edgaras Ulanovas postigao 15. U ekipi Zvezde najefikasniji su bili Luka Mitrović sa 16 poena uz osam skokova i Miloš Teodosić sa 15 poena uz četiri skoka i četiri asistencije. Šabaz Nejpir dodao je devet poena, a Nemanja Nedović osam poena i četiri asistencije.

Upravo je Nedović ovog puta najčešće nervirao navijače na društvenim mrežama.

"Nedović jedini čovek koji zna da za*ebe bilo šta više nego ja, treba i to umeti"!
 

S druge strane, neki smastraju da igračima ništa ne sme da se zameri, da je trener Duško Ivanović kriv za poraz.

"Ajmo sad teška pljuvačina pa za tri dana suprotno i tako sve u krug…Duškov poraz, nema ljutnje na igrače", jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Navijačima nije lako pao poraz.

"Delije" traže pojačanja.

Naredne nedelje je na programu duplo kolo Evrolige, a Zvezda dočekuje Monako u sredu (18. oktobar), dok dva dana kasnije gostuje Virtusu u Bolonji (20. oktobar).