Autor: Informer.rs

15.10.2023.

19:46

Foto: aba liga

Sport

Borba do poslednje sekunde! Zvezda se namučila, ali slavila u Čačku

Crveno-beli su tako uspešno zaboravili bolan poraz od Žalgirisa u petak uveče u Kaunasu, gde su bili na korak do slavlja, ali su na kraju ispustili pobedu.

Izabranici Duška Ivanovića ovom pobedu najavili dobar početak nove nedelje, jer ih očekuje duplo kolo u Evroligi, prvo u sredu dočekuju Monako, a potom u petak gostuju Virtusu u Bolonji. 

Klub sa Malog Kalemegdana nijednog trenutka nije dovodio u pitanje pobedu u Čačku, ali ih je domaćin pošteno namučio i morali su da se bore do poslednjeg trenutka. 

Najefiaksniji u crveno-belima bili su Šabaz Nejpir sa 18 poena i Rokas Gedraitis sa 16. U ekipi Borca istakao se Tajlan Birts sa 18 koševa. 

Košarkaši Zvezde su odlično otvorili duel sa sedam vezanih poena, uzvratio je Borac i sa dva zakucavanja digrao na noge publiku u Čačku. U pravom trenutku se razigrao Teodosić i Gedraitis, pa su crveno-beli zahvaljujući njihovim trojkama na prvi veći odmor otišli sa četiri poena viška (24:20). 

Srpski vicešampion u drugoj deonici zaigrao je čvršće u odbrani, a usledilo je i nekoliko dobrih akcija u napadu, pa je prednost brzo otišla na plus 11 (33:22). U redovima Beograđana ruku je namestio i Šabaz Nejpir i sa dve vezane trojke čuvao prednost svog tima. Ipak, nisu se predavali ni Čačani, pa je Zvezda na odmor otišla sa samo osam poena prednosti - 43:35. 

Domaćini su bolje otvorili treću četvrtinu i održavali jednocifrenu razliku. Ipak, na drugoj strani odgovorila Zvezda, prvenstveno Bolomboj, koji se razigrao, a trojke je sipao i Gedraitis, pa su gosti iz Beograda poslednju deonicu dočekali sa plus deset. 

Ništa se nije promenilo ni u poslednjoj deonici, pokušavao je Borac iz sve snage da se vrati u igru, raspucao se i Segua i primakao ekipu na minus pet (71:66). Crveno-beli su zahvaljujući individualnom kvalitetu igrača uspeli da brzo vrate dvocifrenu prednost. Ipak, nije se predavao domaćin i trojkom Birtsa devet sekundi pre kraja primakao Borac na 91:87, ali vremena za nešto više nije bilo.