Autor: Informer.rs

19.10.2023.

06:40

Foto: fkcrvenazvezda.rs

Sport

Ispred njega samo Ilić i Đurovski! Milosavljević treći najmlađi debitant u istoriji Zvezde!

Mogli su navijači Crvene zvezde da uživaju u pobedi izabranika Baraka Bahara protiv Trajala u Kupu Srbije, a posebno može da ih raduje izdanje mladih fudbalera. Veliki broj izdanaka omladinske škole dobio je šansu u Kruševcu, a jedan od njih ispisao je nove stranice klupske istorije. 

Mladi štoper Veljko Milosavljević protiv Trajala dobio je šansu u 78. minutu utakmice i tako postao treći najmlađi fudbaler u istoriji Crvene zvezde koji je zaigrao na takmičarskoj utakmici. 

Milosavljević je rođen 28. juna 2007. godine u Požarevcu. Dakle, danas je odigrao utaimicu sa svega 16 godina, tri meseca i 20 dana. Ispred njega ostali su samo Ivan Ilić i Milko Đurovski. 

- Pamtiću ovaj dan do kraja života. Hvala svim ljudima iz Crvene zvezde na tome što imaju poverenja u mene i što su mi ukazali priliku da zaigram za prvi tim i to sa samo 16 godina. Prošao sam sve mlađe selekcije i ovim sam ostvario san. Čast mi je što su na listi legende kluba poput Džajića i Stankovića, ali i naši reprezentativci Jović i Ilić, kao i Lazetić s kojim sam imao priliku da budem u Omladinskoj školi. Nastaviću da radim još jače, sada su još veći izazovi ispred mene - rekao je Veljko Milosavljević. 

Talentovani štoper pretekao je Luku Jovića, Filipa Jankovića, Dejana Stankovića, Miloša Brajovića, Marka Lazetića, Andreja Mrkelu i Dragana Džajića.