Autor: Informer.rs

22.10.2023.

11:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Još 2014. se zaljubio u Zvezdu i "delije"! Sferopulos se vraća tamo gde je sve počelo

Košarkaški klub Crvena zvezda ovog jutra imenovao je novog trenera, a to je grčki stručnjak Janis Sferopulos (56). U pitanju je vrlo pedantan strateg, koji je najveće uspehe beležio predvodeći grčki Olimpijakos, sa kojim je dvaput igrao finale Evrolige.

On je na mestu prvog trenera zamenio Duška Ivanovića, koji je nakon serije loših rezultata na klupi Crvene zvezde dobio otkaz.

Informer

Što se tiče Sferopulosa, on je na neki način sudbinski vezan za beogradske crveno-bele. Naime, njegova prva utakmica kao prvog trenera u Evroligi bila je upravo u Beogradu 2014. godine. Tada je, kao trener Olimpijakosa, gostovao u beogradskoj "Areni" pred 20.000 navijača, a njegov tim je slavio sa 62:57.

On je na to podsetio u februaru ove godine, putem svog Tviter naloga.

"Moja prva utakmica kao glavni trener u Evroligi. Pred više od 20.000 navijača. Neverovatna atmosfera", napisao je tada Sferopulos.

Sudbina je htela da grčki strateg devet godina kasnije preuzme beogradske crveno-bele, sa kojima će mu prvi cilj biti da stabilizuje ekipu pred vrlo bitne utakmice sa Partizanom u Evroligi i ABA ligi.