Autor: Informer.rs

22.10.2023.

15:31

Foto: Starsphoto/insider/kkcrvenazvezda.rs

Sport

Šta se zapravo desilo u Zvezdi? Ko je "oterao" Ivanovića? (ANKETA)

Grčki stručnjak Janis Sferopulos i čelnici crveno-belih dogovorili su se u vezi sa svim detaljima buduće saradnje, ugovor je potpisan na dve godine, a nekadašnji strateg Olimpijakosa i Makabija već je stigao u Beograd. Sutra će debitovati na klupi Zvezde protiv FMP-a, a onda mu slede dva večita derbija sa Partizanom.

Niko iz Zvezde se, međutim, nije oglasio povodom smene Duška Ivanovića. Baš kao što se danima niko nije oglašavao da objasni status Nemanje Bjelice, da li je reprezentativac Srbije "dao ostavku" na mesto prvotimca crveno-belih upravo zbog Ivanovića, da li je raskinuo ugovor na svoju štetu i hoće li njegov navodni sukob sa trenerom uticati na ostatak ekipe? Sve što je iz redova prvaka Srbije izašlo u javnost u prethodnim danima jeste nemušti demanti "da sve to nije istina" uz opasku: "Mi ćemo vam narednih dana reći šta je istina". Naredni dani i dalje teku, a u Zvezdi ćute...

Informer


Navodno su u međuvremenu u klinč sa Ivanovićem ušli i ostali iskusni prvotimci crveno-belih, Miloš Teodosić i Nemanja Nedović. Međutim, ni od Nebojše Čovića, ni od njegovih saradnika ni traga ni glasa. Uz uverenje da će sve to "pokriti snjegovi, ruzmarin i šaš" na Malom Kalemegdanu su rešili da o svemu ćute i puste da vreme izleči sve rane, odnosno da novi događaji pregaze stare i da se o problemima ne priča.


Zato u ovom trenutku ne znamo, već možemo samo da nagađamo, šta je pravi, jedini i istinit razlog razlaza Crvene zvezde i Duška Ivanovića. 


Šta vi mislite?


Duško Ivanović je selektirao tim, za razliku od prošlogodišnjeg koji je preuzeo kad je sezona već počela, izabrao pojačanja po svom ukusu i po meri njegove košarkaške filozofije, ali je čini se prerano stavio tačku na angažman u Zvezdi. 


Naredni dani doneće nam, verovatno, odgovore na pitanje šta to u redovima crveno-belih nije valjalo, odnosno čime sve nisu bili zadovoljni uprava, trener, igrači... Za navijače znamo, oni nisu bili zadovoljni rezultatima. A ako Janis Sferopulos započne mandat u Zvezdi pobedama nad Partizanom, "delije" će brzo zaboraviti Ivanovića, a i na eventualne probleme će se gledati drugačije.