Autor: Informer.rs

23.10.2023.

12:03

Foto: Reuters

Sport

Pozitivna vest za Zvezdu! U Lajpcigu joj sudi dobro poznato lice

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu veče gostovaće Lajpcigu u okviru 3. kola G grupe u Ligi šampiona (21.00, Arena premijum 1), a UEFA je odlučila da deljenje pravde poveri poznatom Špancu.

I to je dobra vest za srpskog prvaka, jer ima pozitivno iskustvo sa iskusnim arbitrom, koji je ove sezone već bio akter na pet utakmica u španskoj Primeri i na dve u međunarodnim takmičenjima.

Ono što svakako crveno-belima daje nadu da mogu do pozitivnog rezultata protiv opasnog nemačkog bundesligaša jeste i tradicija, odnosno podatak da Srbi ne gube kada im sudi Hoze Marija Sančes.

Informer

 

Vodio je svojevremeno duel između Zvezde i bugarskog Ludogoreca u grupnoj fazi Lige Evrope, kada je domaćin na "Marakani" slavio sa 1:0, golom Mirka Ivanića. Bilo je to u novembru 2021. godine.

Samo dva meseca ranije bio je na centru u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. između Republike Irske i naše reprezentacije u Dablinu, koji je završen rezultatom 1:1.

Sudio je Španac i Partizanu, u avgustu prošle godine. Tada su crno-beli u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv AEL-a iz Larnake odigrali 2:2 na stadionu u Humskoj.