Autor: Informer.rs

25.10.2023.

17:58

Foto: fkcrvenazvezda.rs

Sport

Zvezda pala nakon preokreta! Crveno-beli mučili Lajpcig 80 minuta... (VIDEO)

Kao i prethodna dva puta, navijači Crvene zvezde imali su uvertiru pred meč Lige šampiona. Nažalost, ovoga puta omladinci srpskog velikana nisu uspeli da obraduju svoje pristalice pošto su na stadionu "Red Bul Akademija" poraženi od Lajpciga sa 2:1 (0:0). 

Prvo poluvreme je obećavalo budući da je četa Nenada Milijaša bila daleko bolji rival. Ipak, Nemci su u finišu meča "dali gas" i uspeli da preokrenu, ali je utisak da će Crvena zvezda imati šta da kaže za dve nedelje u Beogradu kada na programu bude četvrto kolo omladinske Lige šampiona. 

Ruku na srce, bili su crveno-beli na ovom meču oslabljeni budući da su Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković prekomandovani u prvi tim. Nije se to u većem delu meča osetilo, ali jeste u finišu kada je bilo evidentno da je rotacija Nenada Milijaša skraćena za dva veoma bitna igrača. 

RB Lajpcig imao je samo jedan udarac ka golu Crvene zvezde u prvom poluvremenu, srpski šampion napadao je tokom čitavog meča, a najbolju šansu imao je Gojkov nakon asistencije Jovana Šljivića, ali je njegovu loptu sa gol-linije izbacio Keler. 

Ništa manje opasno nije bilo ni u 35. kada je Vukojević gađao iz peterca, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Izostala je tada sreća, nije u 47. kada je ofanzivac crveno-belih matirao Dikesa i doneo vođstvo Crvenoj zvezdi. 

Mirisalo je na pobedu sve do 82. minuta kada je Šlerak poravnao rezultat, a kompletan preokret Lajpcigu doneo je Luis Šarić u 87. minutu.