Autor: Informer.rs

28.10.2023.

17:30

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezdi dosta poluvreme protiv "traktorista"! Pobeda u senci povrede Glazera (VIDEO)

Trijumf crveno-belih ostao je u senci povrede golmana Glazera.

IMT - CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:2)

TC "Stadion" na Voždovcu. Sudija: Jovan Šegrt. Strelci: Radočaj u 72. minutu za IMT, Kraso u 22, Olanjinka u 26. minutu ya Crvenu zvezdu. Žuti karton: Krstić, Džinović (IMT)

IMT: Vukmirović, Ćirković, Vuković (od 46. Savić), Delević, Džinović, Golubović (od 63. Radočaj), Kodžić (od 68. minuta Stamenić), Krstić, M. Luković, Lukić, Zuev (od 68. Azdinović)

CRVENA ZVEZDA: Glazer (od 46. Popović), Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić (od 46. Nikolić), Stamenić, Kanga, Kraso (od 63. Katai), Olanjinka (od 74. Ndiaje), Lučić, Mijatović.

Strelci za crveno-bele bili su povratnik u tim Žan-Filip Kraso u 23. i Piter Olanjinka u 26. minutu. Strelac za IMT bio je Vladimir Radočaj u 72. minutu.

Na golu Zvezde u drugom poluvremenu nije stajao Omri Glazer, zamenio ga je Zoran Popović, ali prema prvim informacijama izraelski čuvar mreže prventivno je izašao iz igre i nije teže povređen.

 

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90+3. minut - Kraj utakmice, Crvena zvezda je pobedila IMT na gostovanju 2:1.

90. minut - Igraće se još tri minuta.

88. minut - Zvezda pritiska IMT, ali gola nema

84. minut - Katai promašuje nemoguće. Sreća za IMT, ali i fenemenalna odbrana Vukmirovića. Pre toga golman "traktorista" je odbranio i šut Endiajea. 

72. minut - GOOOOOOOOOOOOL 1:2 Radočaj smanjuje, da li je drama na pomolu? Fudbaler IMT-a je spektakularno lobovao Popovića. Ako je to hteo, a ne da centrira, svaka čast, zaista!

66. minut -  Crveno-beli opet imaju loptu više u nogama, ali, nema trećeg gola...

63. minut - Katai ulazi umesto Krasoa.

55. minut - Kraso postiže gol, koji je poništen zbog ofsajda. Svemu je prethodila velika gužva u šesnaestercu domaćih posle indirektnog udarca za Zvezdu. Kanga je odlično šutirao posle dodavanje, ali Vukmirović odbija loptu u polje

Informer

51. minut - Gosti imaju inicijativu na krovu TC "Stadion", "traktoristi" odolevaju 

46. minut - Utakmica je nastavljena. Promena na Zvezdinom golu u nastavku, posle udarca koji je dobio u finišu prvog dela Omri Glazer ipak nije mogao da nastavi meč, pa je između stativa sada Zoran Popović. U igri je i Lazar Nikolić koji je zamenio Rodića.

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena

45+1. minut - Novi prekid. Điga je napucan loptom u glavu. Leži na zemlji i ukazuje mu se pomoć. Stardala je usna defanzivcu crveno-belih.

42. minut - Luković je prošao jednog igrača Zvezde, šutirao sa ivice šesnaesrca, lopta je otišla pored gola, ali biće korner. Kraći prekid zbog udarca koji je u gužvi u petrcu dobio Glazer u duelu sa Delevićem. Izveden je korner, ali kao da nije... Nikakva opasnost po gol gostiju.

33. minut - Lučić je centrirao, Mijatović glavom pravo u Vukmirovića.

Informer

32. minut - Pripretio je i IMT. Golubović je nadskočio Rodića posle centaršuta sa leve strane, pokušao glavom, ali lopta je otišla pored gola.

28. minut - Nova šansa za tim Baraka Bahara. Olajinka je opet sam pred golom domaćina, ali ovog puta njegov udarac blokira golman Vukmirović.

26. minut - GOOOOOOOL! Olajinka 0:2 Lučić je proigrao Nigerijca koji je lako sproveo loptu u mrežu posle situacije jedan na jedan sa protivničkim golmanom.

22. minut - GOOOOOOOL! Kraso! 0:1! Povukao je Zvezdin napadač loptu i sa ivice kaznenog prostora šutirao po zemlji na prvu stativu i postigao sedmi gol ove sezone.

21. minut - Napad šampiona koji je obećavao. Lučić je poslao loptu sa strane do Kange, koji je šutirao preko gola!

Informer

 

16. minut - Stativa! Malo je nedostajalo da Crvena zvezda povede. Šutirao je Stamenić, a loptu su santimetri delili od ulaska u mrežu. Prvo veće uzbuđenje na utakmici.

10. minut - "Traktoristi" će pokušati da ugroze rivala preko kontri. Jednu takvu povukao je Kodžić, ali su reagovali defanzivci Zvezde.

Informer

8. minut - Crveno-beli od starta dominiraju, domaći se brane. Lopta konstantno u nogama gostujućih igrača.

2. minut - Odmah gužva u kaznenom prostoru IMT, preti Zvezda. Mijatović šutira, ali Ćirković otklanja opasnost

1. minut - Utakmica je počela

18.13 - Strateg "traktorista" Nebojša Jandrić dan pred meč je izjavio:

- Utakmica sa Zvezdom može više da donese nego da odnese. Protivnik ima svoje motive, neplanski su izgubili nekoliko bodova i nema sumnje da će biti maksimalno motivisani da utakmicu dobiju. Mi ćemo na naš način odgovoriti, da dobijemo što više, pa ako treba bodovno budemo nagrađeni.

17.51 - Trener crveno-belih Barak Bahar ovako je najavio meč:

- IMT je odličan tim. Umeli su da naprave probleme mnogim ekipama sa kojima su se sastali. Takođe igraju dobar presing, kao i odbranu. Svesni smo da ćemo morati da se pripremimo kvalitetno za utakmicu, uz maksimalan fokus, kako bismo ostvarili željeni rezultat. Svaki igrač ima uspone i padove, kada je reč o igri u toku sezone. Kraso je mnogo pomogao ekipi na početku šampionata, naravno verujem da će tako i nastaviti - istakao je Bahar.

17.30 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča IMT - Crvena zvezda na portalu Informer.rs