31.10.2023.

12:18

Foto: Starsportphoto, Shutterstock

Sport

Može li TSC da iznenadi Crvenu zvezdu? (ANKETA)

Po mnogim parametrima ovo bi trebalo da bude veliki derbi. Crvena zvezda je prošlu sezonu okončala kao šampion i odmah zauzela direktno mesto u Ligi šampiona. Klub iz Bačke Topole bio je drugi i izborio je učešće u Ligi Evrope. Tako i jedni i drugi imaju prilično zgusnut raspored, preko nedelje igraju evropske mečeve, a vikendom u ligi.

Informer

 

Kako to običaj nalaže, kad god su mogli, klubovi iz Superlige koristili su priliku da odlože neke mečeve, a ovaj koji je trebalo da odigraju Zvezda i TSC bio je zicer. U utorak pre ovog susreta, izabranici Baraka Bahara gostovali su Mančester sitiju, dok su momci koje predvodi Žarko Lazetić gostovali Vest Hemu u Londonu. Po povratku sa Ostrva, gde su srpski predstavnici poraženi identičnim rezultatom (3:1), bio im je potreban odmor, tako da je meč odložen i zakazan za sutra.

Nikada nećemo saznati šta bi tada bilo, jer je TSC bio u odličnoj formi. Ipak, sve se okrenulo od meča sa "čekićarima", počeo je crni niz i momci sa severa zemlje već osam kola ne znaju za pobedu. Uz to, Zvezda im nikako ne leži i nikada ranije nisu uspeli da je dobiju.

Sa druge strane, Crvena zvezda je tada bila u većem problemu, jer je u kratkom periodu izgubila od Čukaričkog i Voždovca, a bila je i umorna i od meča sa Sitijem. Izašao je srpski šampion iz krize rezultata, mada i dalje kuburi sa igrom. Sva utakmica je po šablonu - daju jedan do dva gola iz nekoliko izglednih situacija, a onda prime gol, pa strepe do kraja. Ipak, nijedan rival u prvenstvu nije im bio ozbiljan kao TSC. Naravno, kladionice su apsolutno na strani Zvezde, pa je kvota na domaćina 1,26, na remi 5,00 i na goste 9,40.